Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ГЕРБ поиска вот на недоверие заради сигурността

ГЕРБ поиска вот на недоверие заради сигурността

София. ГЕРБ ще внесе вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски.

Темата на вота на недоверие ще бъде сферата на сигурността, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента, предаде БНР.

Вотът ще бъде внесен до средата на февруари.

"Темата на вота ще бъде по сигурността. Аз мисля, че толкова провали вече там се насъбраха и дори че медии се опитват да прикрият проблема с бежанците. Изведнъж беше бум, всички всеки ден само това правеха, и сега все едно се изпариха", заяви Борисов.

"Те нито са се изпарили - пак са си по градовете, пак са си по джамиите, пак са си тук. Това ще бъде вотът", обясни той.

"Когато узнах, че намерението на г-н Борисов е да внесе вот на недоверие точно по темата за сектор „Сигурност", ми беше трудно да повярвам, защото от гледна точка на ГЕРБ, няма по-несъстоятелна тема за вот на недоверие срещу кабинета „Орешарски" от този за сектор „Сигурност", заяви председателят на ДПС Лютви Местан, предаде Фокус.

"Имам две обяснения за това. Едното е, че Борисов става все по-неадекватен. Той няма никакъв шанс да спечели едни дебати на тема сектор „Сигурност". Второто обяснение е по-интересно – възможно е пък да бъде един добре премислен тактически ход да пусне заместник-председателя си Цветан Цветанов по бобслея", заяви Местан. „Той много добре знае, че Цветанов не издържа по никакъв начин на сравнението с новия вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев", каза още той.

"Темата „Сигурност" е най-неподходящата тема за вот на недоверие, която Борисов и Цветанов могат да измислят", каза Сергей Станишев по повод готвения вот на недоверие от ГЕРБ.

"Те за какво са – за това да се възстанови системата за незаконно подслушване, която беше констатирана от Прокуратурата? 800 души – журналисти, общественици политици, са били подслушвани. Това ли ще защитават или това, че по тяхно време МВР се превърна в партизирана институция и инструмент за репресии срещу бизнеса? Или ще защитават това, че имаше няколко тежки пробива в националната сигурност по времето на г-н Цветанов, като се започне от първия терористичен акт от десетилетия на територията на България с жертви, взривът на Петолъчката?", коментира Станишев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе