Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ГЕРБ отряза Нинова за лидерска среща

ГЕРБ отряза Нинова за лидерска среща

ГЕРБ отхвърли искането на лидера на БСП да бъде организирана лидерска среща, на която да бъде направен анализ на българския преход от социализъм към капитализъм.

„Днес разбрахме, че Корнелия Нинова иска да правим някакви анализи. Напомням ѝ, че Народното събрание не е аналитичен център, а законодателен орган. Ако имат предложения за законодателни промени, ние обявихме, че ще ги подкрепим, свързани със силови групировки, кражби, престъпления, концесии - каквото кажат, само да го предадат в подходяща юридическа форма. Анализи на Прехода няма как да внесем.

Това каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков в отговор на заявката на БСП за внасяне на вот на недоверие към управляващите след окончателното гласуване на бюджета, цитиран от "Епицентър.бг". „Иначе можем да анализираме дълго, готови сме и да анализираме", коментира той. „Г-жа Нинова обяви, че имали Консултативен съвет, който ще пише текстове за целия Преход, до момента не сме получили никакви текстове", заяви Тома Биков.

„На пресконференцията на БСП бяха хвърлени безпочвени твърдения и коментари по отношение на ГЕРБ", посочи той. „За това, че сме се молили за коалиция с БСП - обявихме, че няма да правим коалиция с БСП и ДПС преди изборите. За разлика от тях, които се гънеха и не можеха да кажат с кого могат да управляват", обясни Тома Биков.

Той допълни, че държавата функционира и без Деница Златева като министър на Българското Председателство и Корнелия Нинова като председател на парламента. "Емоциите в БСП са предизвикани от "тежка фиксация на Нинова към Борисов и невъзможността ѝ да живее без него. До момента не сме получили предложенията им за ревизия на целия преход", съобщи Тома Биков. По думите му управляващите ще подкрепят разследване на концесиите, силовите групировки и "каквото те кажат", стига да е представено в адекватна юридическа форма. Също като Нинова и Биков коментира санкциите срещу Русия. Той подчерта, че позицията на ГЕРБ е "позицията на ЕС и НАТО".

Партията на Бойко Борисов може да подкрепи "Воля" за намаляване на партийните субсидии

Понеже се коментира въпросът за субсидиите на извънпарламентарните партии. Нашата парламентарна група ще обсъди този въпрос и ще обмислим още веднъж позицията си дали да подкрепим предложенията на „Воля", каза народният представител от ГЕРБ във връзка с предложенията на „Воля" за намаляване на субсидиите на партиите извън парламента на 1 лев на глас.

„Склонни сме и ще обмислим да оттеглим подкрепата си от тези предложения", заяви той.

„Преди изборите Румен Радев обяви, че ако стане президент ще работи за отпадане на санкциите. След като назначи служебно правителство, то ги подкрепи и практически съхрани тази българска позиция", припомни той. „Ние се самоопределихме с европейска и НАТО-вска позиция по този въпрос, така както всички останали държави в Европа", каза още депутатът от ГЕРБ.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе