Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ГЕРБ обръща страницата- край с упражненията

ГЕРБ обръща страницата- край с упражненията

Мнозинството няма да участва в избора за КЗК

Край с упражняването върху ГЕРБ, повече няма да позволя да се руши репутацията на партията. Това каза в Брюксел премиерът Бойко Борисов като специално отбеляза, че говори като лидер на най-голямата парламентарна партия у нас. Повод за коментара му бе въпрос относно отказа на ДСБ и Радан Кънев да направят номинация за нов шеф на Комисията за защита от конкуренция (КЗК).

"Не мога да разбера вече ДСБ дали са в Реформаторския блок. Ако са в Реформаторския блок - те са част от управлението, имат министри, областни управители и тн. В същото време, изкушени от партийните субсидии и от властта, една част от тях много изгодно се опитват да се правят на опозиция и да се правят на моралните стожери в парламента. И изпадаме в положение да ни обвиняват в какви ли не грехове", заяви Борисов. Но отсече, че ще бъде безкомпромисен срещу антиГЕРБ-риториката.

"В Политическа Партия ГЕРБ отново сме изправени пред дилема - дали да участваме в избора на председател за КЗК и после да бъдем обвинявани, че ГЕРБ заедно с БСП, ДПС и другите са си избрали КЗК. Всъщност голямата партия в парламента, движейки напред законите и това, което трябва да се прави в страната, изпада в положение да бъде обвинявана в какви ли не грехове. Това, което правят някои партии в момента, е като заболяване – участват в управлението, а твърдят, че са опозиция. Ние се мъчим да постигнем консенсус, за да се избере нов състав на КЗК, а предварително ни се казва, че каквото и да изберем е мафия", каза още министър-председателят. И подчерта: Обръщаме страницата - и ГЕРБ няма да участва. Затова съм разпоредил като лидер на партия от ГЕРБ да намерят законов начин, ако искат и да прекратят процедурата, но да не се допуска някой да се упражнява с нас. Очаквам да не бъдем обвинявани, всички да седнат като нормални хора на масата на преговорите и да се избере състав на КЗК, който от следващия ден да се ползва с доверие и да работи, защото очакваме от тази комисия много работа".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе