Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Георги Иванов е на финал на световното в Сопот

Георги Иванов е на финал на световното в Сопот

Сопот. Атлет номер 1 на България за 2013 година Георги Иванов продължи да пише историята на този спорт. Здравенякът се класира с лекота за финала в тласкането на гюле на световното в зала "Ерго Арена" в Сопот (Пол). Националният ни рекордьор намери място в битката за медалите с резултат от 20,45 м, които постигна още в първия опит. Във втория и третия прати гюлето съответно на 19,83 и 19,53 м, но това не му беше важно. Георги стана първият български гюлетласкач, който намира място в осмицата на шампионат на планетата в зала. За него участието в Сопот е дебют на световно при мъжете на закрито. Късно снощи той записа втория си финал на голямо първенство при мъжете. През 2013-а Иванов стана осми на световния шампионат на открито в Москва. Така Иванов е финалист на две поредни големи първенства. С най-добро постижение от квалификацията бе световният шампион за 2011-а Давид Щорл (Гер) - 21,24 м. В събота в 10,15 ч (бълг. вр) в квалификацията на гюле при жените излиза и Радослава Мавродиева.

Президентът на БФЛА Добромир Карамаринов бе гост на официалната вечеря, дадена от боса на ИААФ Ламин Диак в хотел "Шератон" в Сопот.

Драма беляза квалификацията в скока на височина при жените. Завърналата се в сектора след контузия двукратна световна шампионка в зала Бланка Влашич (Хърв) трябваше да трепери до края за място на финала. Хърватката направи три фаула на квалификационната норма от 195 см. Със 192 см обаче тя и белгийката Нафисатоу Тиам влязоха като осми на финала.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе