Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Проф. Гайдарски: Редно е Станишев да води евролистата на БСП

Проф. Гайдарски: Редно е Станишев да води евролистата на БСП

Сергей Станишев, а не Елена Йончева, трябва да е начело налистата на БСП за европейските избори. Тази теза застъпи в предаването "Европа сутрин" по ТВ Европа проф. Радослав Гайдарски, член на Изпълнителното бюро на социалистическата партия. На директния въпрос трябва ли Сергей Станишев да води червената евролиста, професорът отговори така: "Редно е той да бъде водач. Редно е да бъде той, той е председател на ПЕС и не вярвам нашите хора да решат да води друг!"

Проф. Гайдарски поясни, че в БСП има демокрация и окончателното решение зависи от мнението на членовете на партията.

"При нас има гласуване и, ако голямата част от членовете на БСП са за Сергей, какво ще каже Бюрото – ние не го искаме, защото не ни е симпатичен, така ли", каза още той.  Проф. Гайдарски разви тезата, че в БСП няма опозиция, а свободно изразяване на мнения и че темата за вътрешнопартийната опозиция е измислена от политическите опоненти на социалистите.

"Очакваше се да стане някакъв раздор (б.р. - на заседанието на 49-ия конгрес миналата събота). Няма опозиция в БСП, при нас има пълна демокрация – всеки може да спори с Корнелия Нинова и даже да се скарат. А, я си представете при бат'Бойко да отиде някой и да започне да оспорва негови думи. Това не може да се случи", каза Гайдарски.

Според него на форума основното изказване е било на лидера Корнелия Нинова, след това - на Сергей Станишев. Според него това, че центърът на конгреса е била информацията за разследването на Елена Йончева, са интерпретации на медиите.

"Тя сега е депутат, но си е журналист - прави разследвания, така, както и аз съм си хирург. Ако стана депутат, няма ли да съм хирург?", посочи професорът. Според него разследването, нашумяло като "Ало, Банев съм" на Елена Йончева е болка за ГЕРБ, защото след подобни разкрития от партията са били отстранени доста нейни кадри.

Един по един си отидоха доста хора, затова с такова настървение действат в ГЕРБ, каза Радослав Гайдарски.

Някой е подал тези данни на Елена Йончева, тя не си ги е измислила, тя не е разкрила източника си, а от ГЕРБ говорят за някакъв Ангел Ангелов, изтъква Гайдарски.

Ами, ако източникът не е Ангел Ангелов, какво ще стена?! Ще бъде резил за тях, не за Елена Йончева - те хвърлят някакво име - на Ангел Ангелов, което тя не е споменала. Очакваме прокуратурата да провери, казва още проф. Гайдарски.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе