Извънредни новини

Гавра със Селесао заради емигранти

Гавра със Селесао  заради емигранти

Сериозни подигравки отнесоха португалските национали преди днешния сблъсък с Полша от четвъртфиналите на Евро 2016. Медиите в родината на Левандовски и компания се присмяха, че половината тим на Селесао е изграден от емигранти. "На осминафиналите бихме Швейцария, чийто състав е пълен с футболисти, потомци на имигранти. Сега ситуацията е същата", смеят се от "przegladsportowy.pl".

Част от играчите на Португалия се чувстват като домакини на това европейско, защото са родени във Франция, която е любима дестинация за португалските работници. В тази графа влизат Адриен Силва, Антони Лопеш и Рафаел Герейро, като последните двама никога не са живели в Португалия, а Герейро даже не знае езика на родителите си. Групата от чужденци допълват Едер и Данило от Гвинея-Бисау, роденият в Ангола Уилям Карвальо, Нани, който е от Капо Верде, германецът Седрик Соарес, както и скандалният Пепе, който е чист бразилец. Междувременно Дружината получи нова доза подкрепа. Този път тя дойде от полския Гошо от Почивка, чието име все още остава в тайна. Незнайният фен е посветил творбата на защитника Михал Паздан заради чудесата, които сътвори при равенството 0:0 с Германия в груповата фаза. Изпълнението с текст, наподобяващ тези на родния рапър, стана хит номер едно в Полша. 28-годишният Паздан определено ще има нужда от всякаква допълнителна помощ и мотивация в битката си с Кристиано Роналдо.

Вероятни състави

Полша - Португалия
днес от 22,00 ч, пряко по БНТ1/HD

Полша: 22. Фабиански, 20. Пишчек, 15. Глик, 2. Паздан, 3. Йенджейчик, 16. Блашчиковски, 10. Криховяк, 5. Мачински, 11. Гросицки, 7. Милик, 9. Левандовски
Селекционер: Адам Навалка

Португалия: 1. Патрисио, 21. Соареш, 3. Пепе, 4. Фонте, 5. Герейро, 10. Марио, 23. Силва, 14. У. Карвальо, 20. Куарешма, 17. Нани, 7. Роналдо
Селекционер: Фернандо Сантос

Съдия: Феликс Брих (Германия)

Каката на Роналдо се съблече за късмет

Каката на Роналдо Катя Авейро намери перфектния начин, по който да надъха националите на Португалия за днешната битка - с полуголи снимки. 39-годишната певица качи няколко провокативни фотоса в Инстаграм, а един от хаштаговете бе "напред, Португалия".

Роднината на голаджията на Селесао имаше сериозни проблеми в близкото минало, като даже закова кантара на впечатляващите 100 кг, припомня "Корейо да Маня". В крайна сметка Катя се взе в ръце и свали цели 30 кг от теглото си и вече може да качва разголени фотоси в мрежата, без да се притеснява. В същото време полският национал Камил Гросицкий изчетка Кристиано в интервю за "weszlo.com".

"Неговата арогантност е позитивна. Той е като машина. Не спира да работи. Харесвам начина му на живот", заяви халфът на Дружината и добави: "Няма да му искам фланелката след края на мача. Просто нямам такъв навик. Истината е, че страшно я желая, но ме е срам".

Куба поздрави Радванска

за подкрепата, която оказва на националите по време на европейското. Куба Блашчиковски върна жеста със специално видео, което се появи на сайта на УЕФА. "Благодарим ти и ти желаем много успехи. Ти ни даде толкова много невероятни моменти с успехите си. Най-важното е, че никога не губиш ентусиазъм и продължаваш да работиш все така упорито. Пращам ти най-топлите си поздрави", заяви халфът на Дружината. Обръщението бе с цел да помогне на Агниешка преди първия й мач от "Уимбълдън" и определено даде резултат. Тя се разправи с Катерина Козлова от Украйна с 2:0 сета (6:2, 6:1).

Фенове избиват пари

от телевизори, ако поляците се класират на полуфиналите. Местен продавач на техника обеща преди началото на турнира, че ще възстановява пари на всички, които са закупили телевизори по време на европейското. Силната игра на Дружината предизвика бум на покупките на техника, а очакванията са пикът на продажбите да бъде в часовете преди мача.

Ще бием португалците

отсякоха феновете в Полша след гласуване. Местен букмейкър проведе проучването, като 65% от далите вота си са обявили, че Дружината ще триумфира. 91% от тях изказват мнение, че и двата тима ще се разпишат. 20% дават предпочитанията си за Роналдо и компания, а според 15% ще има продължения и евентуално дузпи.

Двама остават под въпрос

до последно преди сблъсъка. Португалските национали Рафаел Герейро и Андре Гомеш са големите въпросителни пред селекционера Фернандо Сантос. Защитникът и халфът са с мускулни проблеми, заради които пропуснаха последните две тренировки на тима.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе