Извънредни новини

Галатасарай изхвърли Ювентус от Шампионската лига

Галатасарай изхвърли Ювентус от Шампионската лига

Истанбул. "Галатасарай" поднесе първата изненада в Шампионската лига, след като елиминира италианския шампион "Ювентус" в груповата фаза на турнира.

Турският първенец спечели с 1:0 доиграването на директния сблъсък за второто място в група В, който беше прекратен във вторник заради силния снеговалеж в Истанбул.

Турският гранд се наложи с 1:0, което се оказа достатъчно за тима на Роберто Манчини да заеме второто място в групата за сметка именно на „старата госпожа".Скъпоценният гол за домакините бе дело на Уесли Снайдер пет минути преди края на редовното време.

Срещата беше спряна в 32-ата минута при резултат 0:0 след консултация между главния съдия Педро Проенса и официалните лица от УЕФА и беше отложена за днес със съсгласието на треньорите и капитаните на двата отбора.

УЕФА обяви 15.00 часа за начален час, но снежната буря в Истанбул продължи с пълна сила, което постави под въпрос доиграването на мача по план. В 13.00 часа официалните лица направиха огледа на терена и потвърдиха, че двубоят ще започне в предвиденя час.

Теренът на стадион "Тюрк телеком" обаче беше в ужасяващо състояние, а снеговалежът продължи до началото на второто полувреме.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе