Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Габриел: Председателството ни не е сграда, а шанс

Габриел: Председателството ни не е сграда, а шанс

Председателството е уникална възможност и шанс за това страна като България на общоевропейско ниво да покаже европейските си ценности и стремежа си да работи за силна и обединена Европа, обяви еврокомисарят Мария Габриел на пресконеференция в "Дома на Европа", цитирана от "Фокус".

За нас е изключително силно да чуем колко последователен е президентът Юнкер и тази Комисия в подкрепата за България. Темата за Шенген нееднократно го е доказвала. Още повече в контекст, в който сирените пеят песни, които се чуват от много хора. В този момент да имаш куража да заявиш своята защита за Европа и да се усетиш, че не си сам, е нещо изключително силно", коментира Мария Габриел.

Давате ни много вяра, че комисията е тази, от която Европа и гражданите имат нужда. Ние сме на кръстопът, но в този кръстопът не поставяме под съмнение изминалия си път, ценностите си и даваме перспектива и за други. Една огромна благодарност за посланията, за силата, която ни давате. За България е също толкова важно да оправдаем очакванията. Благодарности на българското правителство и всички представители на страната, с които сте се срещнали и са дали тази заявка, че думите значат действия, а действията значат резултати. Това е духът на комисията Юнкер и към който се надявам България успешно да се присъедини със успешно председателство, каза още еврокомисарят.

Председателството не е една сграда, а уникален шанс чрез България европейският проект да се превърне в още по-силна, обединена и закриляща гражданите си Европа, която има своите ценности и е лидер. На мен би ми се искало това послание да отправим. Шансът, който ни е даден да се превърне в следа. Благодарение и на Българското председателство Съюзът, който дискутира бъдещето си да го заяви чрез България по един ясен и категоричен начин. С ценности, лидерство, справедливост и всичко това в полза на гражданите, коментира още Габриел. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе