Извънредни новини

Футболът в Асеновград пред закриване

Футболът в Асеновград пред закриване

Най-популярният отбор в Югоизточната В група е пред закриване. Представителният тим на Асеновец почти сигурно няма да стартира в пролетния полусезон. Основната причина за това е намерението на Общинския съвет в Асеновград да ореже драстично бюджета на клуба. Това на практика ще ликвидира първия отбор на града и ще останат само няколко юношески формации. Школата обаче ще загуби смисъл да съществува, ако няма представителен отбор. И до момента най-големите таланти на клуба още в детска възраст потегляха към академиите на Локомотив и Ботев.

Тези, които оставаха, го правеха, защото знаеха, че има перспеткива един ден да играят за първия отбор и да радват многобройните, верни фенове. Мъжкият тим на Асеновец до голяма степен задържаше и миграцията към Пловдив на местните таланти. Сега процесът става необратим, заради странното проекто-решение на Общинския съвет да ореже и без това мизерния бюджет за футбол. Интересното е, че никой от асеновграските управници не излиза с името си да защити идиотското предложение, с което на практика ще се ликвидира един от най-колоритните отбори в третия ешелон. Всичко става типично по български. Тайничко и с мишкуване.

През зимната пауза няколко основни футболисти напуснаха Асеновец, но въпреки това играещият старши треньор Борислав Караматев успя да намери момчета, с които да започне подготовка. Голяма част от тях обаче са на път да се разбягат, тъй като на стадион Шипка няма да има дори и мизерните условия, при които се води учебно-тренировъчен процес. Първият резултат от това е, че предвидената за утре контрола срещу юношите на Ботев пропада, заради най-унизителната причина липса на 11 футболисти.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе