Извънредни новини

Футболистите на Франция кацнаха в Лондон, потънали в траур

Футболистите на Франция кацнаха в Лондон, потънали в траур

Футболистите от националния отбор на Франция кацнаха в Лондон, няколко дни след трагичните събития в Париж, потънали в траур, играчите пристигнаха в Англия за приятелския мач между двете страни, предаде Гонг.

Часове след терористичните атаки имаше предложения двубоят да бъде отложен. Въпреки това, здравият разум надделя и мач на „Уембли" във вторник ще има.

Решението на Френската футболна федерация и Английската асоциация с е мотив, че не бива да бъде позволено на терористите да спечелят.

Френският национален тим все още не може да се отърси от случилото се в близост до „Стад дьо Франс" в петък. 129 души загинаха след терористичните атаки, а над 300 са ранени. Експлозии имаше и в близост до стадиона по време на двубоя между Франция и Германия.

Всички 23 играчи на „петлите" са дали съгласието си да пътуват до Англия и да изиграят мача в знак на солидарност. Сред футболистите е и полузащитникът Ласана Диара, който разкри, че неговата братовчедка в починала в атаките.

Всички приходи от мача между Англия и Франция във вторник, 17 ноември, ще бъдат дарени на организации, които да ги разпределят за жертвите на атентатите в Париж.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе