Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

И Ферари се обявиха срещу промените във Формула 1

И Ферари се обявиха срещу промените във Формула 1

Противоречивото ново правило за двойни точки за последното състезание от сезона може да отпадне, заявиха от Ферари.

Президент на отбора Лука ди Монтедземоло заяви, че правилото, което е "изкуствено", ще бъде обсъдено по време на среща, която ще проведе през януари с други отбори за бъдещето на Формула 1.

Промотърът на Формула 1 Бърни Екълстоун иска удвояване на точките в последните три състезания през 2014 г.

Британецът все пак признава, че новото правило за двойно точкуване само във финалния кръг може да отпадне още през януари. Идеята беше приета от ФИА с цел задържане на интригата до края на шампионата, но получи много критики от пилоти, отбори и фенове.

"Лично аз предпочитам последните три състезания да раздават удвоени точки. Но правилото може да бъде отменено още на следващото събиране на работната група за стратегията във Формула 1 през януари", каза Екълстоун пред английския вестник "Телеграф".

"Според мен тези състезания трябва да бъдат или нито едно. С три такива старта шампионатът ще задържи до самия край интереса на всички – фенове и телевизии", аргументира се промотърът.

Световният шампион Себастиан Фетел определи като абсурдно решението на ФИА да присъжда удвоения брой точки в последния старт за сезона във Формула 1.

"Представете си, ако изведнъж удвоят точките за последния кръг от Бундеслигата. Това е абсурд и наказва тези, които са работели усилено през цялата година. Уважавам традициите на Формула 1 и не разбирам това ново правило", заяви пред "Шпорт Билд" Фетел, който отскоро очаква раждането на първото си дете.

Ако въпросната промяна беше в сила през 2012 г., германецът щеше да загуби третата си титла в полза на Фернандо Алонсо.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе