Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Фенове от 30 страни се стичат на "Паркен"

Фенове от 30 страни се стичат на

Копенхаген. Българските волейболисти си осигуриха и уникално преживяване. Финалите ще се играят на датския национален стадион "Паркен". Теренът на съоръжението в Копенхаген ще е разделен на две - в едната част ще е волейболното игрище, а другата ще бъде голяма фен зона, обявиха организаторите.

"Уикендът с финалната четворка на "Паркен" ще бъде исторически. Волейбол от световна класа на футболен стадион - това е нещо, което ще отекне не само във волейболна Европа, а в целия волейболен свят. Най-големите звезди в най-добрата обстановка. Ще бъде преживяване, което не можете да изпуснете", каза изпълнителният директор на организационния комитет от датска страна Мадс Банг Ааен. Привърженици от над 30 страни вече са си купили билети за финалите, между които и от далечните Австралия, Канада и Япония. Цялото преобразуване на футболния терен във волейболно игрище ще отнеме 72 часа. За нуждите на волейболните финали ще бъде спуснат 550-тонният покрив. Официалните правила на Европейската конфедерация изискват разстоянието от пода до тавана на залата да е поне 12,5 м. Е, на стадиона то ще е 38 метра.

Най-голямото предизвикателство пред организаторите е да сложат двете мрежи. Заради специалната инсталация на стадиона против замръзването на терена е забранено да се правят дупки. Това наложило изграждането на железни конструкции, върху които да са игрищата.

Официалното поле ще е разположено до една от трибуните, а от другите му страни ще бъдат поставени подвижни трибуни. "Феновете ще могат да усетят напрежението на волейболистите, които се борят за златото и за славата", добави Ааен.

Веднага след церемонията по награждаването и напускането на зрителите ще започне операцията по връщането на терена в познатия му вид. Причината е, че тревната настилка ще се повреди, ако дълго остане покрита от конструкциите. Огромен екран с площ 80 квадратни метра ще излъчва всичко най-интересно от европейското първенство, а за доброто настроение на любителите на играта ще се погрижат дванадесет от най-добрите местни мажоретки. Домакините предвиждат да има уникална фен зона, която ще предлага на волейболните почитатели възможността да си закупят храна, напитки и най-вече да се кефят.

Досега стадионът не е посрещал волейболни мачове, но е приемал боксови и хандбални срещи, както на концерти.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе