Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Фелпс с 22-о злато, спира след Рио

Фелпс с 22-о злато, спира след Рио

Легендата на световния спорт Майкъл Фелпс обяви, че твърдо спира с активния спорт след игрите в Рио. Това стана малко след като спечели 22-ия си златен олимпийски медал. Фелпс триумфира на 200 м съчетано с 1:56,44 мин.

"Това е една фантастична седмица. Удивителен начин да завърша кариерата си. Днес плувах за последен път 200 м съчетано. Странно е да говоря, че след като преди 20 години се научих да плувам след 48 часа ще приключа кариерата си, коментира пред журналистите Фелпс, след като получи поредния си златен медал. С титлата си на 200 съчетано американецът вече има 13 индивидуални златни медала от олимпиади. Така той подобри рекорда поставен преди 2000 г на гръцкия атлек Леонид Родоски.

Той е побеждавал на 4 поредни олимпиади от 164-а до 152-а преди нашата ера в бяганията на 200 и 400 м и в бягането с броня и оръжие. Общо за това време гъркът е спечелил 12 златни олимпийски медала. До края на игрите в Рио обаче Фелпс има шанс да спечели още един индивидуален златен медал и един с щафетата на САЩ.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе