Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Фандъкова се срещна с шефа на ЕНП Жозеф Дол

Фандъкова се срещна с шефа на ЕНП Жозеф Дол

„София е голям град и всичко, което кметът Фандъкова е направила се вижда. Хората виждат с очите си метрото и промяната на града“, каза Жозеф Дол – президент на Европейската народна партия (ЕНП). По думите му кметът Фандъкова защитава за София европейски средства и проекти, които развиват града. Председателят на ЕНП имаше днес среща с Фандъкова в Брюксел.

През предходния програмен период 2007 – 2013г. защитихме и привлякохме за София 1.5 млрд. евро, от тях 1 млрд. евро са безвъзмездни европейски средства. С тях са изпълнени 89 проекта.

През настоящия програмен период 2014 – 2020 г. защитихме около 930 млн. евро европейско финансиране, с които изпълняваме 48 проекта, каза кметът Фандъкова.

Голяма част от проектите са насочени към обновяване на градската среда, подобряване на транспорта, качеството на въздуха и по-добри условия за живот на хората и развитието на бизнеса.

Метрото на София, което разширяваме в момента с нов трети лъч с 12 км, има над 40 км метролинии, 35 станции и заема 34% дял в системата на градския транспорт.

Първите 8 км от третия лъч, който изграждаме ще бъдат пуснати в експлоатация до края на годината, каза кметът Фандъкова.

Кметът Фандъкова има пълната наша подкрепа за всички проекти на София, каза също Дол.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе