Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Фандъкова прави "зелена" София

Фандъкова прави

ГЕРБ дариха кръв и засадиха липа, Петя Буюклиева пя за БСП

Зелена София обеща на столичани кандидатът за кмет на ГЕРБ Йорданка Фандъкова. "Mоята визия е столицата да се развива като зелен град, който предлага по-добри условия за живот на хората", обясни тя при откриването на предизборната кампания в София. Фандъкова ще заложи на пускането на нови автобуси, трамваи и електробуси. Освен това тя ще свърже велоалеите в мрежа, така че да стимулира замяната на колите с велосипеди. С пъстри балони, на които пише "Видими резултати за Бургас", ГЕРБ даде старт на предизборната си кампания в морския град. В петък на обяд всички 51 кандидати за общински съветници се събраха пред Морското казино на брега начело с кмета Димитър Николов, който ще се бори за трети мандат. "Бургас не трябва да забавя скоростта, а да я ускори. С този екип това може да се случи и да изпреварим останалите градове", призова градоначалникът.

Кандидатите за съветници от ГЕРБ засадиха и липа в морската градина - според тях дървото е символ на успешната политика, която води общината. С акция по кръводаряване ГЕРБ даде символичен старт на предизборната кампания в Кърджали. "Освен да покажем, че сме в отлична физическа форма, заявяваме готовност да влеем свежа кръв в управлението, да раздвижим кръвоносната система на местната власт и да я оздравим", коментира кандидатът за кмет Илия Илиев. Той подчерта, че иска да започнат кампанията не с голи обещания, а с нещо смислено и полезно за хората. Крайно време е да оборим мита, че в политиката влизат само хора, жадни за кръв и власт, обясни Илиев.

Позитивна кампания избраха да водят ГЕРБ и в Хасково. Платформата ни тук стъпва на три основни пункта - привличане на инвеститори, увеличаване на доходите на населението и подобряване на условията за децата в градините и училищата. Това обясни областният координатор Делян Добрев, след като в църквата "Св. Архангели Михаил и Гавраил" ГЕРБ откри предизборната кампания с водосвет.

БСП откри предизборната си кампания на поляната срещу Кооперативния пазар в "Люлин". Очаквано рамо на кандидата за кмет на левицата проф. Михаил Мирчев даде лидерът на БСП Михаил Миков. Председателят на БСП-София и водач на листата за общински съветници Калоян Паргов, кандидатите за районни кметове и общински съветници, кандидатите за кметове на кметства, също бяха на поляната в "Люлин". Градуса на настроението вдигаха Петя Буюклиева, Панайот Панайотов и др.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе