Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Фандъкова пожела успех на „Отбора на надеждата”

Фандъкова пожела успех на „Отбора на надеждата”

За пета поредна година подкрепяме Отбора на надеждата, в който участват 8 младежи от институции. Столична община е партньор на социалния проект, насочен към интеграция на младите хора. Спортът развива умения и учи на дисциплина. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която посрещна отбора преди заминаването му за Световното първенство по футбол за бездомни в Глазгоу, Шотландия, съобщиха от СО на официалния си сайт.

Фандъкова насърчи младите хора, като им пожела успех. Вие представяте страната ни и се гордеем с вашите успехи, обясни тя.

Шест от младежите са от София и тренират в спортни обекти на Столична община. Някои от тях работят и имат семейства.

Традиционно Столичната община осигурява за младежите условия за спорт и подготовка за участие в Световни и Европейски първенства по футбол. Инициаторът на „Отбор на надеждата" и негов директор е Виктор Кирков. С всяка изминала година Отборът на надеждата демонстрира по-професионална игра и отговорно отношение. Това се дължи и на треньорска намеса на националния селекционер Младен Христов и негов помощник Методи Асенов. През 2015 г. на Световното първенство по футбол за бездомни отборът завоюва престижното девето място от 47 участващи нации. Подобен успех предполага упорит труд и целогодишен достъп до терен с подходящи размери, допълват от СО.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе