Извънредни новини

Еврошампионът остава без Евро 2016 по телевизията

Еврошампионът остава без Евро 2016 по телевизията

По-малко от месец преди началото на Евро 2016 Испания рискува да остане без мачове по телевизията. Причината е, че нито една испанска компания не иска да излъчва мачовете заради високата цена на тв правата. Докато в страната-домакин Франция турнирът ще бъде предаван по три канала, благодарение на TF1, М6 и платения beIN Sports, в страната, която е актуален европейски шампион, продължават да търсят компания, която да плати. Местните тв компании директно признават, че трябва да платят твърде високи суми, които могат да се окажат неоправдани. УЕФА иска по 45 млн. евро за цялото първенство, което според АБС ще ги вкара на червено с около 15 милиона заради ограниченията на местния тв пазар. Поради тази причина Медиасет, която плати правата за предишното Евро 2012, сега се огъна пред неотстъпчивостта на УЕФА и отказа да плати. А държавната TVE няма право да участва в наддаването за тях.

Макар че в Мадрид са готови да преговарят до последния възможен момент, медиите вече се поддават на страха, че ще останат без ретранслиран сигнал. "Преговорите за закупуването на тв правата между операторите и УЕФА не са приключени, но очевидно поставеното начало е песимистично и има риск мачовете така и да не влязат в домовете на испанските запалянковци", мрачно прогнозира АБС.

Еден Азар получи лентата на Компани

Еден Азар ще изведе Белгия като капитан в мачовете от на Евро 2016. Селекционерът Марк Вилмотс обяви състав от 23-има футболисти, а в отсъствието на Венсан Компани, който получи поредната си контузия в реванша с "Реал" в Шампионската лига, лентата беше предадена на нападателя на "Челси". "Травмата на Компани е удар както за него, така и за отбора, коментира Вилмотс. - Той е нашият лидер, но въпреки това не бива да мислим за неговото отсъствие, а да мислим за бъдещето", допълни той.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе