Извънредни новини

Три еврошампиона дебнат "Лудогорец"

Три еврошампиона дебнат

Загреб. Три европейски шампиона очакват българския шампион "Лудогорец" на 1/16 финалите в Лига Европа напролет. "Орлите" играха снощи последния си мач от група "В", но каквото и да се случеше в Загреб срещу "Динамо", тимът на Стойчо Стоев е първи в групата. Това означава, че "орлите" ще бъдат сред поставените отбори при жребия в понеделник въпреки все още ниския си коефициент в Европа. Правилникът на УЕФА гласи, че победителите от всяка от 12-те групи в турнира попадат в горната урна, а вторите тимове - при непоставените. Към първенците се присъединяват четирите отбора с най-висок коефициент, идващи от групите на Шампионската лига. Това са "Наполи", "Шахтьор", "Базел" и "Бенфика". Това означава, че на жребия в понеделник от 14,00 ч "Лудогорец" може да срещне три бивши европейски шампиона - "Ювентус", "Аяк" и "Порто", които завършиха на трето място в своите групи от Шампионската лига. Последният евентуален съперник, отпаднал от турнира на богатите, е сензацията в последните години "Виктория" от Пилзен. Преди снощните мачове от Лига Европа само "Анжи" бе сигурен втори отбор. Това също прави руснаците потенциален съперник на българския шампион.

За съжаление в сряда вечер родното участие в Шампионската лига приключи. Освен ако "Арсенал" наистина не купи Димитър Бербатов или пък станем свидетели на друг изненадващ трансфер. Иван Иванов - Русия и "Базел" отпаднаха след загуба 0:2 от "Шалке". Българският национал започна като титуляр, но бе изгонен още в 32-ата мин. Тогава Адам Салай се откъсна, а Иван го задържа. Фаул имаше, но не бе ясно дали играчът на "Шалке" не беше покрит и от друг бранител. Освен за тази спорна ситуация в Швейцария ревнаха и за втория гол, дело на Матип. Тогава 5 души бяха в засада. "Доматен съдия ни закла", написа "Блик" за рефера Паоло Таглиавенто. "Той е прост фризьор, нищо повече. Искаме извинение от УЕФА. Цяла Швейцария те намрази, Таглиавенто", допълни изданието. "Реферите правят грешки. Това е нормално", каза халфът на "Шалке" Кевин-Принс Боатенг. "Важното е, че сме в следващата фаза", допълни той. Немците се нуждаеха само от победа и я получиха.

На осминафиналите в Шампионската лига освен "Шалке" ще участват и още 3 германски отбора. 4 са тимовете и от Англия, 3 - от Испания, и по 1 от Италия, Франция, Турция, Русия и Гърция.

Подобно на жребия в Лига Европа и тук победителите в групите ще са поставени. Това са "Манчестър Юн", "Реал" М, ПСЖ, шампионът "Байерн", "Челси", финалистът "Борусия" Д, "Атлетико" М и "Барселона". Техни съперници ще са "Байер" Л, "Галатасарай", "Олимпиакос", "Манчестър С", "Шалке", "Арсенал", "Зенит", "Милан". Правилата на УЕФА гласят, че два отбора от една държава не могат да се паднат един срещу друг до четвъртфиналите. Тимове, които са били в една група, също не могат да срещнат на осминафиналите. Жребият е в понеделник от 13,00 ч в Нион. Осминафиналните дати при шампионите са 18-19 февруари догодина, с реванши на 11-12 март и 25-26 февруари, с реванши на 18-19 март.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе