Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

МВР ще възстанови втория етаж от изгорялата сграда на Царските конюшни

МВР ще възстанови втория етаж от изгорялата сграда на Царските конюшни

Вторият етаж от изгорялата сграда от „Царските конюшни" е наш. Останалата собственост дори не знаем на кого е. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев на редовния си месечен брифинг, в коментар за пожара в „Царските конюшни". „Ангажираме се да възстановим покрива", обяви той. „Ползвали сме този етаж известно време, вече не го ползваме", коментира министърът.

„Ние собствеността си ще трябва да я покрием. Надали ще намерим другите собственици, за да си разделим разходите. Трябва да възстановим покрива", заяви Валентин Радев. „Вчера се събрахме при премиера Бойко Борисов със зам.-кмета на София Тодор Чобанов, кмета Йорданка Фандъкова и министър Боил Банов. Уточнихме се и проверихме докъде е собствеността", обясни той. „Как е станал пожарът - ще стане ясно", каза още вътрешният министър.

Отделихме 3,148 млн. лева от резерва от държавния бюджет за общините Дупница, Мизия и Тетевен за възстановяване на щетите, съобщи още Валентин Радев. „Всячески подпомогнахме БАБХ за справяне с чумата първо по дребните преживни животни, а после и по свинете", заяви той. „За периода януари- юли са образувани 248 досъдебни производства за престъпления срещу животните. В сравнение със същия период на миналата година досъдебните производства са 159", каза още Валентин Радев.

Намалението на загиналите на пътя за периода януари-юли е 12,7% в сравнение със същия период на миналата година, каза вътрешният министър. „Тенденцията е добра, за първи път от три години загиналите намаляват", обяви той.
„Работим по три закона за намаляване на жертвите и произшествията по пътя", припомни Радев. „Задачата ни е да направим предписание за всяко нещо, което не е наред на пътя", коментира министърът. „Готови са листовките ни, които са и на различни езици, за да помолим и чужденците да спазват правилата и да не стават повод за пътни произшествия", посочи той.
„Около 43 е разликата между загиналите за периода януари-юли в сравнение със същия период от миналата година", уточни Валентин Радев. „Днес във всички области на МВР също ще дадат брифинг, за да разкажат на журналистите всичко на местно ниво", каза още министърът.

„Горди сме и се хвалим, доколкото е прието, че не допуснахме нито едно произшествие по време на Председателството", заяви Радев. „Така успяхме да организираме работата си, че да няма пострадали български граждани или пострадали гости, които участваха в събитията. Дори не се усети липсата на служители, които бяха привлечени от страната", обясни вътрешният министър.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе