Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Земеделският министър: Оставки на този етап от моя страна надолу няма да има

Земеделският министър: Оставки на този етап от моя страна надолу няма да има

Оставки на този етап от моя страна надолу няма да има, категоричен бе министърът на земеделието Румен Порожанов по време на пресконференция днес. „Ако има претенции към работата на министерството и на БАБХ, това е отделно политическо решение", коментира Порожанов. Според него въпросът се е политизирал още в началото. Той поясни, че колкото и да не са лицеприятни мерките, те са предприети според изискванията. „Ние поискахме на председателски съвет да обясним, защото дотогава никой по никакъв начин не поиска информация от нас", заяви Порожанов.

Има двойно тълкуване на термина втори проби. Аз още тук искам да кажа, че ако днес съм казал втори проби, има се предвид пробите, които в момента взимаме в 20-километровата зона около тези пет населени места, за да се потвърди има или няма допълнително разпространение на болестта. Не се говори за проби, свързани с петте населени места, в които има подобни заболявания. Това стана ясно от думите на министъра във връзка със съмненията, изразени от лидера на БСП Корнелия Нинова.

„Може би ще се наложи да обясня и за термина „някои хора говорят", че по този начин се укривали европари. Ако иска някой да каже нещо, да застане с думите си и да носи отговорност за това, което казва. Хората казват така, ама други казват иначе, е много лесно от гледна точка на това да се говорят неща, които не са достатъчно сериозни", заяви Порожанов във връзка със съмненията на БСП.

Към момента нямаме тема, свързана със затваряне на еврофондовете, каза още Порожанов в отговор на Нинова. „Ако някой цели да предизвика аналогична атака, за да каже, че и на нас са ги затворили, нека да се опита", каза Порожанов по адрес на БСП. „През 2014 г. бяха затворени ОП „Регионално развитие" и програма „Околна среда". Всички строители стояха и никой не получаваше пари от 1 януари 2014 г. до времето на служебното правителство", каза още министърът.

Във връзка с участието на депутата от БСП Кристиан Вигенин на форум в Брюксел по темата за чумата, министърът изрази надежда, когато се говори пред ЕК, да има сериозно отношение към разговора. „България успя да покаже като председател на ЕС, че е една изключително добра администрация, както в сектор „Земеделие", така и в останалите", коментира министърът.

„Темета с фондовете и много сериозна и не трябва да се използва за политически спекулации", заяви Порожанов. На въпрос дали ще търси отговорност на лидера на БСП Корнелия Нинова, министър Порожанов заяви, че не е гледал пресконференцията ѝ, но след като го направи, ще прецени.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе