Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Екскурзоводи и превозвачи на протест в София

Екскурзоводи и превозвачи на протест в София

Туристически автобуси с екскурзоводи, туроператори и хотелиери от цялата страна се събират на протест столицата. Заетите в туризма искат да алармират правителството, че търпението им е изчерпано след месеците на финансова агония.

 

Преди 10 дни протестирахме, но държавата не чу нашите искания, заяви представителят на превозваческа фирма и туроператор Димитър Иванов пред бТВ. „Ние искахме необезпечени нисколихвени кредити с лихва 1-2% и гратисен период от 1-2 години, а ни се предлагат кредити с 6% лихва“, каза Иванов. Той трябва да изплаща лизинга на своя автобус, който е около 6000 на месец, дори по време на отсрочките от страна на банките е плащал лихвите.

Нашият бранш беше най-лошо засегнат от кризата с коронавирус, не работихме последните три месеца, нямаме приходи и нямам как да обслужваме кредите си, разказа превозвачът.

Ако другите превозвачи, които превозват хора по определени маршрути, вече започват да се възстановяват от кризата, то това не важи за превозвачите, които са в сектора на туризма. Ще трябва да минат поне 3-4 месеца, докато има раздвижване в сектора, обясни Иванов. „Ние се отделихме в сдружение „Случаен превоз“, защото в организацията с останалите превозвачи интересите ни се размиваха“,  разкри Иванов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе