Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Една от най-бързите коли в Европа е българска

Една от най-бързите коли в Европа е българска

Мислили ли сте какво можете да направите за 8 секунди? За какво биха ви стигнали 8 кратки мига – няколко премигвания на окото, няколко вдишвания и издишвания или няколко кратки мисли, преминаващи през ума ви. За толкова поне се сещам аз самият, предаде bTV.

Това време обаче е предостатъчно за най-бързата кола в състезанията по драг-рейсинг у нас да развие впечатляващите 300 км/ч. Автомобилът на Христо Петров – "Фолксваген Сироко", е безапелационен шампион през последните няколко години и един от най-подготвените не само в България, но и в цяла Югоизточна Европа.

Рекордите, които постига колата, са сериозни. През годините машината чупи всички възможни у нас. Още с първите си излизания зад граница падат и рекордите на две писти в Гърция.

"За 5,3 секунди разви 226 км/ч. Максималната скорост, която е правила - рекорд и за нас, разбира се – е на пистата "Тива" в Гърция. Направи за 8,05 сек. 290 км/ч. Чувството е страхотно. Броиш до 8 и летиш с 290 км/ч..."

За финансовото изражение на скоростите и мощността Христо не иска да говори. На въпроса има ли нещо фабрично останало по колата, отговаря през усмивка – само таванът и предното стъкло.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе