Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

И Джамбазки отива в Габрово

И Джамбазки отива в Габрово

„Разговорът за циганския въпрос е отчайващо закъснял”. Това заяви пред БНР евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. „По отношение на битовата, етническа, циганска престъпност в България има едно беззаконие, има едно нежелание на властта да си върши работата. Никой не иска да се занимава с тях. Ако стане обществено напрежение, каквото става заради безобразно поведение, тогава се размърдват и започват да си вършат работата“, добави той. Според него другата страна на монетата са „момчетата с бухалките“.

„Те не изразяват общественото мнение, даже според мен пречат. Всички, които са виновни за провала на циганската интеграция, сега ще сочат тези и ще казват – те и другите са такива,“ обясни той.

Евродепутатът заяви, че след като се прибере от Брюксел има намерение да отиде в Габрово и да говори с хората.

„Появата на който и да било в Габрово не би трябвало да бъде нито насаждане на напрежение, нито търсене на политически дивидент“, подчерта Ангел Джамбазки. И коментира: „Добре видяхме какво се случва в магазина - едни безобразно пияни типове посред бял ден търсят да набият някой - това е циганската интеграция в България.”
Такива неща ще се случват в България оттук нататък, защото 30 години оставихме едни наши съграждани да правят каквото си искат, предупреди още Ангел Джамбазки.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе