Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Дянков: Не съм изненадан, че КС спря реформата на Москов

Дянков: Не съм изненадан, че КС спря реформата на Москов

"Според мен Петър Москов трябваше да излезе от правителството в момента, в който неговата партия се обяви за опозиция. За мен не е изненада решението на Конституционния съд да спре здравната реформа, защото текстът по начина, по който беше написан, бе неясен и за финансистите, и за хората от тази професия", коментира в „Здравей, България" бившият финансов министър Симеон Дянков.

"В последната година на това управление в здравната политика често се слагат екзотични и необмислени идеи. Може би за нов министър в първите няколко месеца е нормално - и аз го правих, признавам, но се научаваш бързо. Тук за година и половина продължават екзотичните и вредни идеи", на мнение е Дянков.

Той е на мнение, че липсват реформи в здравеопазването. По думите му непрекъснато се изваждат идеи, които са вредни за обществото, а някои от тях дори за сигурността, визирайки идеята за взимане на пръстови отпечатъци в болниците. Според Симеон Дянков това е обществена поръчка, която също трябва да се спре.

"Реформите не стават, влизат повече пари, а реално недоволството е по-голямо, отколкото преди", смята бившият финансов министър.

В участието си по Нова телевизия Дянков коментира и спрените обществени поръчки от премиера Бойко Борисов.

Не е работа на премиера да спира обществени поръчки, защото това означава, че някой не си върши работата, каза още той.

Дянков прогнозира, че трудно ще се докаже картел при горивата. По думите му е по-лесно да се докаже, че има такъв в строителството. Обикновето 4-5 фирми печелят големите обществени поръчки за последните 9 години. Една от тях е участвала в 400, а е спечелила над 390. Това означава, че всичко е преразпределено предварително, каза още Дянков.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе