Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Две дузини кандидат-евродепутати от старозагорските социалисти

Две дузини кандидат-евродепутати от старозагорските социалисти

Стара Загора. Общо 19 знакови имена на БСП са номинирали за евродепутати старозагорските социалисти. Сред тях са лидерът на партията и на ПЕС Сергей Станишев, трима от сегашните представители на левицата в Европарламента – Ивайло Калфин, Евгени Кирилов и Илияна Йотова, депутатите Янаки Стоилов, Георги Кадиев, Деница Златева, Мая Маналова, Корнелия Нинова, Румен Гечев.

В списъка са и други авторитетни имена на БСП, които в момента са извън активната политика, като бившият председател на Народното събрание Георги Пирински, бившият здравен министър и дългогодишен кмет на Стара Загора д-р Евгений Желев, дипломатът Иван Гайтанджиев, проф. Аксиния Джурова и др.

Любопитното е, че сред номинираните е и напусналата вече БСП Татяна Дончева. Прави впечатление и почти пълният паритет между хора на сегашния соцлидер Сергей Станишев и президентът Георги Първанов/ 2002-2012/. Не е тайна, че старозагорските социалисти продължават да са раздират в симпатиите си към двамата.

„Този дълъг списък от кандидат-евродептутати на основните партийни организации ще бъде редуциран и определен окончателно на общинска партийна конференция в края на януари", посочи лидерът на местните социалисти Илия Златев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе