Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Заради "Дума" БСП влезе в тежък скандал, твърди Мерджанов

Заради

Корнелия Нинова не е успяла да сплаши вътрешната опозиция в БСП, а разправията около "Дума" е довела до най-тежкия вътрешен скандал в партията. Така обобщи последния пленум на "Позитано"

членът на червеното ръководство Атанас Мерджанов.

"Под формата на реплика успях да направя едно дръзко опровержение на всички критики и намеци, че виждате ли тези, които са не опозиция, а просто с позиция в БСП, едва ли не се стремят към постове, към депутатски места. Това беше повод да направя категорична декларация, че независимо какви са промените в устава, от тук нататък, единственото ни усилие следва да бъде това БСП да бъде силна – не просто опозиция, а алтернатива на сега управляващите и да поеме съдбата на управление на държавата", заяви Мерджанов в ефира на предаването „Беновска пита" по Канал 3.  Той подчерта, че през последните две години и половина е имало

 "ярки изказвания на несъгласие със стила и метода, по който г-жа Нинова си представя управлението на Националния съвет, управлението на партията".Днешната дискусия на пленума също била много ценна, защото станало ясно, че опонентите на лидера на БСП не могат да бъдат сплашени.

"Георги Гергов трябваше за освести някои хора, които прибързано го бяха изключили от активната политическа игра. Ставаше въпрос за и.д. главен редактор на „Дума" Йордан Мичев, който вече не е такъв", разказа още Мерджанов.

Според него бившите министри и депутати, които сега са отстранени от партийното ръководство,  са участвали в тежки политически битки и са воювали за авторитета на партията и затова е твърде несериозно да бъде игнориран техният опит.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе