Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Дончев: Строим "Турски поток", не го бавим!

Дончев: Строим "Турски поток", не го бавим!

Не е вярно, че умишлено бавим "Турски поток". Строим и то със сериозни темпове.

Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в предаването “Още от деня” по БНТ по повод изказването на руския президент Владимир Путин, че "България умишлено протака продължението на "Турски поток".

"Борбата с корупцията не може да е приоритет само на държавата, трябва да е и на обществото. Надявам се, че ще получим полезни съвети от САЩ. Всичко полезно трябва да се приложи", каза още той.

"САЩ идват за проекта "Белене". Хубаво е техни експерти да се осведомят на място. Това е сериозна предпоставка за участието им в проекта", разкри Дончев.

"Бюджетът е като Истанбулската конвенция - всички говорят, малко са го чели. Демографията не зависи само от публични плащания. Демографската криза зависи от сигурността в бъдещето, болниците, детските градини и други фактори. Не знам случай, дадена дама да иска да роди заради публични плащания", коментира вицепремиерът.

"Няма сектор, в който да се получават по-малко пари от предходната година. Баланс е бюджета значи, че харчим колкото изкарваме", каза още той относно бюджет 2020 г.

"Социалната сфера е тежка, имаше дефицити. Петков не се справяше като министър. Сачева има голям политически опит и ще предизвика по-добър диалог", отговори Дончев на въпрос за оставката на вече бившия социален министър Бисер Петков.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе