Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Дончев не иска да стои дълго в Европарламента

Дончев не иска да стои дълго в Европарламента

София. Водачът на листата на ГЕРБ за евроизборите Томислав Дончев не смята да стои дълго в Европейския парламент. По думите му скоро в страната ще има предсрочни избори, за които той ще се върне. Пред БНТ Дончев съобщи, че се е разбрал с лидера Бойко Борисов да помага в бъдеща национална кампания.

„Престоят ми в Европейския парламент ще бъде кратък. Ще има повод да се върна в България. Например, това ще са едни предсрочни избори. Продължавам да твърдя, че мога да бъда по-полезен тук", допълни Дончев.

Все още не е сигурно, дали еврокомисарят Кристалина Георгиева също ще влезе в листата на ГЕРБ. Преди обявяването на името на Дончев именно тя беше спрягана за водач. Бившият министър по европейските въпроси посочи, че има такива искания в партията, но лично той не смята това за правилно.

„Г-жа Георгиева е действащ и добър комисар. За мен най-важното е тя да продължи да изпълнява функциите си за комисар. България не може да изпусне подобна позиция в момента," каза Томислав Дончев.

Той определи изборите за евродепутати като "битка за България".

"Не се интересувам от опонентите си, стремежът ми е да организираме добра кампания,чрез която да се изкажат целите и посланията, шанс да се видя с максимално много хора, защото на такъв стил кампании съм свикнал", каза още водачът на листата на ГЕРБ.

Той прогнозира, че на евроизборите ще преобладават националните теми, защото борбата ще е за доверието на хората.

"Един от основните стремежи ще бъде съхраняване на твърдите привърженици и симпатизанти на партията, но и привличането на нова подкрепа. Няма да се ограничаваме с тяснопартийни послания. Прогнозата ми е, че на тези избори, въпреки че са европейски, ще преобладават националните теми", каза още Томислав Дончев.

Като "тема на темите" той посочи рекордно ниското доверие в парламента и правителството, както и "процесът на деструкция" в българските институции.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе