Извънредни новини

Домусчиев: Явно телешкото е деликатес за тях

Домусчиев:  Явно телешкото е деликатес за тях

В "Лудогорец" изразиха силно задоволството си от постигнатия успех над "Цървена звезда". И особено след като той дойде, въпреки всевъзможните "хитрини", които домакините се опитаха да спретнат на родните шампиони. "През цялото време на мача сръбските фенове ни обиждаха, преди това бяха излъчили филм за българските крави, с който искаха да ни се подиграят. Явно при тях телешкото е деликатес", заяви босът Кирил Домусчиев пред "Блиц". "Преди мача някои хора ми се смееха, че съм говорил глупости като казвах след първия мач със "Цървена Звезда", че трябва да вкарваме повече голове от тях. Видя се кой в крайна сметка е прав. Постигнахме страхотен успех", добави той. "Момчетата не успяха да спят, но въпреки това показаха класа и спечелиха убедително", каза Домусчиев. В нощта преди срещата фенове на "Звезда" гърмяха до зори бомбички, за да не могат "орлите" да спят. "Следващият съперник? Нека пак да ми се смеят и да ми говорят глупости, аз пак ще им кажа, че футболът е игра на голове и този, който вкара повече ще продължи напред", завърши Домусчиев.

Изпълнителният директор Ангел Петричев също не скри радостта си след драмата на "Райко Митич" . "При заминаването обещах един луд мач. Радвам се, че се получи такъв. По-важното обаче е, че победихме по един категоричен начин. Въпреки множеството пропагандни и неприятни писания, някои дори по адрес на хора от клуба, ние демонстрирахме нашето лице. В крайна сметка видяхте, че адът на "Мала Маракана" не е толкова страшен. Те пяха, ние играхме", заяви Петричев. "Не се ядосах толкова от бомбичките пред хотела ни, колкото от факта, че продаваха по 5 евро чаша вода на нашите фенове. Те не са богати хора, пропътували са това дълго разстояние и не заслужават такова отношение. Не е нормално това. От "Цървена Звезда" трябва добре да се замислят. Чуха се и много лоши неща по адрес на България, затова се радвам, че защитихме честта на родината", обяви още Петричев.

Не ни отписвайте, алармира Дяков

Капитанът на "Лудогорец" Светослав Дяков заяви, че никой не трябва да отписва тима. "Преди мача се чуха мнения от родни специалисти, че едва ли не сме обречени и няма смисъл да играем в реванша. Хора, не ни отписвайте! Не сме някакъв страшен отбор, но сме добър колектив и може да затрудним всеки и да объркаме сметките. Не е лесно да се обърне отбор като "Звезда" от 0:1 до 4:2 при тази атмосфера. На нас също ни хареса обстановката на стадиона. В такива моменти разбираш красотата на футбола. Целта ни са групите на Шампионската лига. Дай Боже, да успеем", каза Дяков. Той коментира и ситуацията с червения картон на сръбския защитник Гелор Канга, който го удари в лицето и беше изгонен. "В един момент се обърна и ме удари, без да съм го предизвикал с нищо. Сам разбра, че е сгрешил, защото не оспори картона", добави Дяков.

Радваме България,
отсече треньорът

Треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев бе изключително превъзбуден след драматичния успех на българския шампион в Белград. "Ние вече влязохме през парадния вход на Лига Европа. Искаме да стигнем и по-далеч и всички българи да имат възможност да се радват на големи отбори в Шампионската лига. Нека хората чуват името на България с отбора "Лудогорец". Аз като дойдох в отбора казах, че ще станем шампиони и ще играем в Шампионската лига не на майтап. Искам винаги всеки наш отбор да бъде поддържан, независимо "Левски", ЦСКА, "Славия" или "Берое". Когато всички имат успехи, българският футбол ще има друго лице", каза Дерменджиев. "Играхме тактически много правилно. В съблекалнята треньорът няма много време, за да направи нещо. Всичко трябва да е направено преди мача. Преди продълженията играчите усетиха, че "Звезда" вече не са това, което са и могат да спечелят в редовното време. Мисля, че заслужено сме напред", добави спецът.

Какво стана тази нощ?

Вандерсон, "Лудогорец"

Много съм щастлив. Знаех, че ще направим голям мач, но не съм си и представял, че ще победим по такъв начин и точно аз ще вкарам три гола. Какво стана тази нощ? Наистина съм много щастлив, но повече ме радва начинът, по който стигнахме до победата. Беше един наистина много труден мач, с много големи емоции. Представихме се като големи играчи. Благодаря на Господ, че ни помогна тази вечер. Имаме големи играчи в състава и смятам, че тепърва ще ставаме още по-добри.

В Европа нямаме нормален мач

Владислав Стоянов, "Лудогорец"

Ние важен мач в Европа, нормален, нямаме. Но така е по-сладко за нас и феновете ни. Българинът е зажаднял за европейски мачове и дано напълнят стадион "Васил Левски" - дали в Лига Европа, или ШЛ. Бяхме по-добри и в първия двубой. Тогава ни вкараха два гола с три удара. Сега пак. Виждате, че цялата публика аплодира гола на Кафу. Бяхме по-добрият отбор и заслужено продължаваме напред. Преди да започнат продълженията си казахме, че не трябва да рискуваме, да държим топката. Бяхме уморени двата отбора и знаехме, че ще имаме шанс за гол.

Нищо не играх, но ще се стегна

Марселиньо, "Лудогорец"

Когато "Лудогорец" играе в Европа, винаги има драма. Стадионът може да беше пълен, но играхме 11 на 11. После и 10 на 10. И Господ ни помогна. И в двата мача не играх много добре, затова и след първия мач не исках да давам интервюта. И сега не играх много, но важното е, че помогнах. Обещавам повече, имаме още два мача за Шампионската лига.

Жалко за феновете, но те са по-силни

Миодраг Божович, треньор на "Звезда"

Жалко за феновете ни и атмосферата на стадиона, но направихме твърде много глупости, за да победим толкова класен отбор. Не видях какво се случи след края на първото полувреме, но след като имахме човек повече, трябваше да действаме доста по-хладнокръвно. Браво на "Лудогорец". Явно те са по-силни.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе