Извънредни новини

Домусчиев: "Литекс" натиска съдиите

Домусчиев:

"Литекс" играе по един и същи начин, винаги със съдията, вече 20 години и се притеснявам за останалите мачове с тях, изригна босът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев след двубоя за купата в Ловеч. Тимът му спечели с 2:1. За шампионите вкараха Златински (13) и Моци (25), а за домакините точен бе Манолов (70). Реваншът в Разград е на 2 април.

"Преди гола на "Литекс" има нарушение. Изключително слаб съдия (б.р. Никола Попов). Първото полувреме се игра нормално, второто имаше ритане и блъскане, но всички картони ги отнесохме ние. В Европа се играе 90 минути, а тук само 15. За всяко нещо играчите на "Литекс" преследваха съдията и му искаха обяснение. Никакъв смисъл няма да пишем жалба, да не говорим, че половината съдии са с връзки", продължи Домусчиев.

Малко по-късно той прекъсна брифинга на Златомир Загорчич. "Следете внимателно този съдия. Вижте докъде ще стигне кариерата му в Европа", нареждаше бизнесменът.

Освен от съдията Никола Попов, шампионите се оплакаха и от теслите на съперника. Козмин Моци, Христо Златински и Дани Абало се оплакват от травми след мача с "оранжевите". От Разград обявиха, че те може да пропуснат реванша с "Валенсия" в четвъртък. Както е известно "орлите" вече загубиха трима футболисти за срещата на "Местая". Барт е контузен, а Ешпиньо и Кишада - наказани.

И "оранжевите" топят съдията

"Литекс" също ще депозира жалба срещу Никола Попов. "Оранжевите" претендират, че той е спестил дузпа на "Лудогорец" с червен картон. Освен това те твърдят, че второто попадение на гостите е от засада. "Крадецът вика дръжте крадеца", скочи президентът на "Литекс" Трифон Попов на нападките на Кирил Домусчиев. "Съгласен съм, че съдийството не бе на добро ниво. Виждате какво става. Не знам какви претенции имат. Те насаждат определени мнения", добави шефът на домакините.

Такъв състав и на тренировка не е играл

обясни треньорът на "Лудогорец" Стойчо Стоев. "Имаше хубави моменти. Сменихме доста играчи след "Валенсия". Ако се страхувах, щях да пусна титулярите. Бях убеден, че тези, на които гласувах доверие, ще се справят", продължи той. "Ако и ние започнем да вадим клипове, ще стане смешно. Имаше около 20 ситуации в този мач. Питайте ме за футбол, не за съдийство", завърши специалистът.

Ще говоря сериозно с футболистите

за тези детски грешки, допуснахме два нелепи гола от статични положения, оплака се наставникът на "Литекс" Златомир Загорчич. "През второто полувреме доминирахме, вкарахме един гол, но не успяхме повече. Абсолютно заслужена победа на "Лудогорец". Може би при момчетата има и малко напрежение, все пак искаме във всеки мач да побеждаваме. Има и реванш, ще направим всичко възможно да се класираме на полуфинал. Много е спорна ситуацията за дузпата на Джордан, но има си хора, които трябва да преценяват как се е справил съдията", завърши бившият национал на България.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе