Извънредни новини

Домакинът на "Барса" спал с трофея от ШЛ

Домакинът на

Стоичков развали Великден на мой приятел, разказва Карлес Навал

Администраторът на "Барселона" през последните 3 десетилетия Карлес Навал беше гост на каталунско радио и разказа множество любопитни случки от ежедневието в клуба. Той обясни как преди финала в Рим през 2009 г. Хосеп Гуардиола го е накарал да преспи с трофея от Шампионската лига и как това донесло късмет на играчите. "Клубът организира парти в хотела. След това всички се разотидоха по стаите, а и трофеят остана. Някой трябваше да го прибере. Пеп ме помоли да преспя с купата. Разбира се, аз откликнах."

Навал се върна и назад в миналото, по времето на Йохан Кройф: "В четвъртия сезон на Дрийм тима през 90-те, в мач с "Ла Коруня" на тях им отсъдиха дузпа. Побеснях и замерих по съдията с писалката, която беше в ръката ми. Всички бяха извън себе си, с изключение на Кройф. "Успокой се, те ще пропуснат", заяви той и позна.

Запитан какви претенции имат футболистите, когато се настаняват в хотелите преди мач, обясни: "Някои искат по-големи телевизори, за да играят на плейстейшън. Но те са с добри характери, включително Лионел Меси. Той е едно нормално момче - идва, изяжда си закуската, отива във фитнеса, тренира... Не се държи като звезда." За глобите допълва: "Всички парични санкции се превеждат по сметки на неправителствени организации. Една минута закъснение от тренировка се таксува по 200 евро. Няма съмнение кой е плащал най-много през тези десетилетия - Еусебио, той винаги закъсняваше."

Навал разказа и един от множеството спомени за Христо Стоичков: "Веднъж ми се обади в 2 часа през нощта, за да ми се оплаче, че в неговия дом системата за отопление не работи. Беше по Великден и за щастие в 8 часа сутринта успях да изпратя един мой приятел, който успя да отложи с няколко часа свое пътуване със съпругата си, за да му помогне."

Интервюто с Навал завърши с изчитане на есемесите, които са му изпратени по време на интервюто. Единият от тях беше на Стоичков.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе