Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ВОЛЯ зове да се стигне докрай в разследването на Агенцията за българите в чужбина

ВОЛЯ зове да се стигне докрай в разследването на Агенцията за българите в чужбина

От "Воля" призовават да се стигне докрай в разследването относно Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ), съобщиха от партията.

"Новината за антикорупционната акция в агенцията за българите в чужбина, чийто председател е от Обединените патриоти, е поредното доказателство, че тези хора петнят патриотизма и по никакъв начин не защитават интересите на България. Вероятно изнесеното към момента е само върхът на айсберга. Призоваваме разследващите да стигнат до края на веригата от подкупи", посочва в своя позиция лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

Агенцията е в ресора на вицепремиера Валери Симеонов, отбелязват от "Воля". Неотдавна, по повод на разследване, че ВМРО е превърнало тази дейност в много печеливш бизнес, от "Воля" е отправено парламентарно питане към Симеонов. Въпросът ни беше върнат с процедурни обяснения, както и с оправданието, че не се предвиждат питания по медийни публикации, посочват от партията. Според тях е видно защо лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е подкрепил колегата си Валери Симеонов по отношение репликата му към майките на деца с увреждания. "Гарван гарвану око не вади" - мъдро казва нашият народ. Ние от "Воля" смятаме, че е крайно време тези гарвани да излетят от политиката, за да не нанасят повече щети на българския народ", коментират от партията.

Според "Воля" позицията на Обединените патриоти по случая е унизителна за самите тях. "Когато техният човек е правил далаверите, са си мълчали всички и им е бил удобен, а когато го разкриха - се дистанцираха от него", коментират още от партията на Веселин Марешки.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе