Извънредни новини

20 000 докоснаха шампионската купа

20 000 докоснаха шампионската купа

Трофеят обиколи шест европейски града

Димитър Пенев,

наш пратеник в Белград

Купата на УЕФА Шампионска лига се завърна отново в Белград след две години. Сръбската столица е последната спирка от обиколката на трофея. Представена от УниКредит купата ще е до неделя на площад "Република" и всеки ще може да се снима за спомен с най-ценния европейски футболен трофей. В рамките на този тур над 20 000 фенове се докоснаха до нея и така всеки един от тях дари по едно евро за благотворитлна цел.

Бонус за запалянковците е, че могат да разгледат и уникалната колекция футболни сувенири и да се забавляват с интерактивни игри и дигитални атракции, благодарение на най-съвременни технологии.

Обиколката стартира на 26 септември и премина през Братислава, Виена, Загреб, Нови Сад и Ниш.

През последните пет години Купата на UEFA Champions League, представена от УниКредит, посети 66 града в 14 европейски държави, а общо над 500 000 фенове усетиха невероятната футболна атмосфера и си направиха над 146 хил. снимки с трофея. През миналата година за втори път и българските почитатели на футбола имаха невероятната възможност да видят и да се снимат с Купата на UEFA Champions League.

Официални посланици на Обиколката на Купата на UEFA Champions League за Белград са бившите футболисти Деян Станкович и Мичел Салгадо, които откриха тентата на УниКредит за посетители заедно с кмета на сръбската столица Синиша Мали и председателя на Борда на директорите на УниКредит Банк Сърбия Клаудио Чезарио. "Като официална банка на UEFA Champions League за УниКредит е огромна чест и удоволствие да посрещне Купата в Сърбия и да даде възможност на феновете да бъдат близо до нея", коментира Клаудио Чезарио.

"Винаги съм щастлив да се върна у дома, там, където съм роден и където започнах да играя футбол. Един от най-великите моменти в живота ми беше, когато вдигнах купата на UEFA Champions League. Затова днес съм изключително радостен, че мога да споделя невероятното чувство да си близо до трофея с всички футболни фенове тук. Това е чудесен начин да кажа "благодаря" на всички, които са ме подкрепяли през годините", каза Станкович, който е рекордьор по мачове с националната фланелка на "плавите" и носител на трофея с "Цървена звезда".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе