Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Л. Павлова: Докладът показва, че вървим в правилна посока

Л. Павлова: Докладът показва, че вървим в правилна посока

Заключението на доклада на ЕК е, че вървим в правилната посока. Това заяви министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова за Мониторинговия доклад на ЕК за Българияпо БиТиВи.

По думите ѝ не трябва да се преекспонира темата "Председателство и доклад за наблюдение". "Неслучайно това се казва механизъм за наблюдение. Той предполага един период, в който ни наблюдават как изпълняваме определени критерии, препоръки и това, което сме поели като ангажимент", заяви Павлова.

"Ние очаквахме да излезе доклад, който обективно, коректно да покаже къде сме се справили добре и той наистина дава цялостна оценка за напредък, къде не е достатъчно и къде има още какво да се направи. Неслучайно ние казахме - докладът е обективен, докладът дава абсолютно реално обективна точна оценка - тук е добре, тук - недостатъчно, и ние знаем как да вървим и че вървим в правилната посока. Това е заключението на доклада - вървите в правилната посока", заяви Павлова.

По думите ѝ това, че няма нови препоръки към страната, по казва, че докладът е позитивен в тази насока. "Значи, че вървим в правилната посока, оценяват се усилията и няма нови препоръки. Ясно е обаче, че има какво да се желая в определени сектори или законодателство, по което да намерим консенсус и то наистина да бъде прието", коментира министърът.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе