Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цветанов: ЕНП доказа, че може да решава проблемите на Европа

Цветанов: ЕНП доказа, че може да решава проблемите на Европа

ЕНП се доказа, че може да решава проблемите на Европа и да бъде близко до хората. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на форум под мотото „Европа започва във Вашето село/град/регион", предаде  „Фокус".

„Днешният форум дава една по-добра перспектива, както за България, така и за силна и обединена Европа. Днес имаме предизвикателства, които са много важни да бъдат преодолени – това е да се борим срещу популизма и системните партии да покажем, че това, което правим е най-доброто. ЕНП се доказа, че може да решава проблемите на Европа и да бъде близко до хората. Трябва политиците, кметовете, общинските съветници да показваме видимите резултати за това, което правим заедно. Най-важното е да не късаме връзката с гражданите", заяви Цветанов.

По думите му ГЕРБ се стреми винаги да бъде близо до хората и да представя добрите политики, които могат да дадат просперитет на младите и достоен живот на по-възрастните. Той подчерта, че се стремят да не късат и връзката с лидерите на ЕНП.

„Когато започва една кампания, трябва да водим диалог с хората, защото ако не го водим, няма как да имаме успехи. Днес проблемът, който е най-дискусионен е кохезионната политика. Българските общини успяха в стария финансов програмен период да имат възможност да кандидатстват за 3,3 млрд. евро. В настоящия програмен период общините могат да кандидатстват за 3,7 млрд. евро. Това са пари, които преобразиха българските общини. В сегашното ни председателство Западните Балкани са част от бъдещата европейска перспектива. Това означава сигурност и свързаност", подчерта Цветанов. Той благодари на Националното сдружение на общините, защото са част от гръбнака на всяка системна политическа партия.

Искам да благодаря на всички, които участват в днешния форум. С него ще покажем, че България е част от силна и обединена Европа. Заедно сме много по-силни. Трябва да бъдем обединени. Не случайно мотото на българското председателство е "Съединението прави силата". Тук поставяме началото на кампанията за европейските избори през май 2019 година. Те ще бъдат генерална репетиция за местните избори през есента на следващата година. Кметовете на ГЕРБ трябва да бъдат готови да защитават постигнатите резултати. ГЕРБ ще бъде силата, която ще гарантира успеха на България. ЕНП ще бъде силата, която ще гарантира успеха на Европа", каза още Цветанов, цитиран от Канал 3.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе