Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Добри новини: Маевска вече плува

Добри новини: Маевска вече плува

Капитанът на националния отбор по художествена гимнастика Михаела Маевска се възстановява по график след операцията, която претърпя неотдавна. "Дори малко изпреварва нещата. Тя вече плува. Подготвя се. Следващата седмица ще започне и тренировки в залата. Разбира се, Михаела няма как да е на 100% веднага, но ще влезе в релси", заяви за "Стандарт" треньорът на ансамбъла Ина Ананиева.

Днес министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри държавното първенство по художествена гимнастика "Елит" в тренировъчната зала на "Арена Армеец". В състезанието участват най-добрите гимнастички младша и старша възраст и жени, селектирани след предварителна квалификация. "Тук е събран елитът на нашата художествена гимнастика, която е един от най-обичаните и успешни български спортове. Винаги съм давал за пример Вашата федерация за това как трябва да се работи и с подрастващите, и с елитните състезатели. Вярвам, че тази година Вашият спорт ще ни донесе много поводи за радост с представянето си на Европейското първенство, Световните купи и най-вече на Олимпиадата в Рио", заяви Кралев.

Председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева подари на министъра специален приз в знак на благодарност за подкрепата. "Ще се постараем да Ви се отблагодарим за помощта с много работа и надявам се с добри резултати", каза Раева.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе