Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Добрев си тръгва, ГЕРБ го пускат с тъга

Добрев си тръгва, ГЕРБ го пускат с тъга

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев е непреклонен в желанието си да напусне парламента заради "Хасковогейт". Това той потвърди и след заседанието на ПГ на ГЕРБ. Колегите му се опънали, но в крайна сметка вероятно утре ще се съобразят с неговото желание, стана ясно и от думите на шефа на групата Цветан Цветанов. Решение как да гласуват обаче не бе взето и това ще стане ясно в пленарната зала.

По съвест ще гласуват и депутатите от Обединените патриоти, въпреки че още преди дни бяха на позицията, че ще застанат зад Делян Добрев, научи Канал 3. Тяхната група заседаваше успоредно с тази на ГЕРБ, а след края на заседанията са имали разговор с Цветанов, който им е обяснил непреклонната позиция на Добрев. Затова и те, като част от мнозинството, ще се съобразят с нея.

Самият Добрев разкри пред медиите колко е упорствал съпартийците му от ГЕРБ да уважат желанието му.

"Четири пъти помолих депутатите от ПГ на ГЕРБ да гласуват "за" това аз да си тръгна от НС. Това е лично мое решение, по лични причини. В един момент човек не може да се остави до тази степен да бъде омърсен. Чувствам се омърсен, заради всичко, което Елена Йончева изля върху мен през последната една седмица", заяви депутатът, който депозира оставката си в 16.00 часа. Той поясни, че многократно е повторил пред своите колеги на заседание на ПГ на ГЕРБ, че уважава техните силни думи в негова подкрепа, но неговото лично решение е да подаде оставка.

"Помолих ги да ме подкрепят в това лично действие подаването на оставка, тоест да гласуват "за", категоричен беше Добрев. Той обаче ще остане областен координатор на ГЕРБ в Хасково и отклони отговора на този етап на въпроса дали би станал кандидат-кмет на ГЕРБ, ако сегашният, Добри Беливанов, подаде оставка.

"Първо искам да пожелая на всеки политик, който реши да вземе такова решение, да получи такава подкрепа от партията, която го е издигнала и партията, която му е гласувала това доверие. Както и вчера при тази емоционална среща с всички структури на област Хасково, искам да кажа голямо благодаря на Делян Добрев за авторитета, който е създал на партията", коментира от своя страна Цветанов.

Той призна, че заседанието на групата е било много тежко и прогнозира, че за първи път утре в пленарната зала ще има сериозни дебати по депутатска оставка.

"Това ще бъде за първи път, когато народен представител иска своята оставка да има политически дебат. Не е нормално един достоен човек като Делян Добрев да бъде маскарен по този начин.

Не е нормално за един достоен народен представител да бъде изфабрикувано всичко срещу него", негодува Цветанов. Той заклейми компроматната война, която водили от БСП.

"Да, те са по-добри в компроматните войни и те може би ще имат някакъв превес, но не и електорален, защото ГЕРБ доказа, че през всичките тези години, ние сме били винаги първи", обобщи зам.-председателят на ГЕРБ.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе