Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Делян Добрев: Не съжалявам за позицията срещу Беливанов

Делян Добрев: Не съжалявам за позицията срещу Беливанов

Не съжалявам, че сме си снели доверието си от Добри Беливанов, въпреки че това предизвика вълна от инсценирани скандали, обяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пред журналисти в Народното събрание, цитиран от "Фокус".

Първо фирмата не е негова, както уточнихме, а е на един червен полковник, който е близък с другата част на залата. Има миноритарен дял, но мажоритарната собственост е на друг. Знаете ли колко има от всички тези поръчки, които ги има в община Хасково. От 72 сключени договора, тази въпросна фирма, която има косвено миноритарно, има два. Не знам каква е стойността. Според мен не е толкова важно, защото има тръжни процедури, а те се пускат на най-ниска цена в момента, разкри той по повод обвиненията, че общински съветник от ГЕРБ е уредил фирмата си с договори. 

За 11 блока има 120 подадени оферти в Хасково. Кажете ми друга община, която за 11 блока има 120 оферти. С нито един от споменатите нямам съдружие. Интересно е, че едната зам.-кметица Милена Трендафилова нито ми е съученичка, нито сме имали каквото и да било съдружие, продължи Добрев.

Той призна, че има единствено съдружие с Евгени Косов, който му е кум. "Вие не проверявате фактите, а четете една картинка, на която са нарисувани хора, които по някакъв начин се опитват да се свържат с мен. Напротив, гордея се. Благодарение на екипа на общината в последните две години общината има инвестиции за 140 млн. лв. Нямал съм фирма с Величко Минев. Беливанов не взема сам решенията. Той е на луксозна екскурзия с бизнесмен, който има повече договори, отколкото тези двама, за които вие ме питате. Това е Иван Стаматов – този, който е бил народен представител. БСП ме атакуват не от вчера и днес, а непрекъснато съм им тема, коментира бившият министър.

Позицията за Беливанов е приципна. И да се върнем една седмица назад, пак ще направим същото. Рзграничаваме се от него, защото искаме да бъдем честни пред избирателите, категоричен бе той и обяви, че Беливанов е работил с хората, които попадоха оставки от 2 години. 

В понеделник си подадоха оставките, защо скандалът стана след това, а не преди 1 година или година и половина. Защото явно се е чакал удобен момент, за да бъде направена тази политическа атака. След подаването на оставката на зам.-кметовете това е последният момент, в който можем да бъдем атакувани по тази линия. Тези хора не могат да работят повече в общината, подложени са на тормоз повече от една година. Това са способните хора, благодарение на които в последните 2 години в общината се случиха толкова много неща, каза още Делян Добрев.

Тези хора са от 2 години в Община Хасково – една първа братовчедка и двама човека, на които съм кум. Това е. От 247 човека в общината, трима души. С Росица Гаргова имам роднинска връзка – тя ми е първа братовчедка. На двама от тях съм кум. С това се приключват роднинските ми връзки в Община Хасково. Оттеглихме си доверието от кмета Добри Беливанов и дали той ще подаде оставка, или не, е негова работа. Аз го номинирах, за което съжалявам. Има праг на търпимост и когато се достигне, хората напускат. Ето затова в понеделник те напуснаха. След като напуснаха излезе, че са и роднини и има шуробаджанащина в общината и т.н., коментира още той. 

Пак бих препоръчал същите хора, ако се върнам назад. ГЕРБ е спечелил изборите и ГЕРБ носи политическата отговорност. Тези двама човека са най-подходящите за постовете. Когато ги препоръчах знаех, че може един ден да стигнем до днешната ситуация и да ме питате за това, че съм му кум. Ами кум съм му наистина, обаче това е най-подготвеният човек в хасковска област в сферата на европейските фондове. Той работи 20 години това, консултира, има договори с министерствата и ги е консултирал по сложни казуси, свързани с европейските фондове. Благодарение на него общината е на първо място по усвояване на средства по ОП "Региони в растеж", отсече Делян Добрев.

Днес Беливанов не се е явил на работа, а в сряда е подал едно уведомление до председателя на Общинския съвет, което е подписано с печат, който явно стои някъде в чекмеджето из администрацията, а секретарката му е сложила печата. При това действие възникват още повече въпроси. Как може подписът на кмета да стои някъде в общината и докато той е в чужбина да се подпечатват документи от негово име и да се подписва? Това ли е единственият документ, подписан с този печат или има и други документи? Не знам отговора на тези въпроси. Това ми звучи като безстопанственост, коментира още той.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе