Извънредни новини

Десетки арестувани, полицията безмилостна

Десетки арестувани, полицията безмилостна

София. С 28 арестувани започна денят на Вечното дерби, близо два часа след неговия край бройката им растеше като гъби след дъжд.

"Повечето задържани са били без документи за самоличност, в нетрезво състояние или са нарушавали обществения ред", каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

"Потвърдила се е информацията за нападенията над чужденци, за която се говори в социалните мрежи. След 21.00 часа в петък 7 фенове на "Левски" и един на ЦСКА са направили опит да нападнат четирима чужди граждани от африкански произход при джамията в центъра на столицата. Нападението е предотвратено", каза главният секретар на МВР.

Дрога и боксове конфискуваха полицаи около 15,00 ч. на ул. "Мизия". Те бяха завардили пътя към ст. "Васил Левски" с 4 импровизирани КПП-та. Младеж, в чийто джобове е била открита трева за пушене, е бил прибран в I РПУ. На всеки ъгъл в центъра имаше патрули на МВР, които действаха безмилостно. На стадиона също не бяха позволени сериозни инциденти.

Предварително беше обградена и джамията до ЦУМ. Част от феновете на "Левски" минаха наблизо в организирано шествие, но бяха респектирани. От МВР отцепиха и жива стена между "сините" и бившия Партиен дом, където беше поклонението на Николай Петев, председател на Съюза на българските писатели.

Общо 70 души са задържани преди и след футболната среща между отборите на "Левски" и ЦСКА. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе