Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Депутатите във ваканция до изборите

Депутатите във ваканция до изборите

След като не събраха кворум за заседанието днес, депутатите решиха да почиват до президентските избори. Те си гласува близо месец ваканция преди вота, насрочен за 6 ноември.

След като не събраха кворум, за да започне заседанието, депутатите си гласуваха ваканция. Предложението за почивка от днес до 4 ноември направи депутатът от „Атака" Николай Александров. Възможно е тя да бъде удължена, ако има балотаж на 13 ноември.

За предложената ваканция гласуваха 90 народни представители, против бяха 27 и 7 се въздържаха. Първоначално идеята беше депутатите да почиват от 26 октомври.

Комисиите ще продължат да работят, ако трябва след изборите ще имаме извънредни заседания, обяви зам.-председателят на Народното събрание Димитър Главчев. По думите му, предложението на "Атака" за по-дълга ваканция е направено спонтанно.

Управляващи и опозиция отново се скараха за представянето на България в надпреварата за ООН
Предходното заседание на парламента – на 7 октомври, беше прекъснато предсрочно от председателстващия Главчев заради размирици в пленарната зала.

От БСП обвиниха управляващите, че се страхуват от опозицията и затова са организирали да се удължи ваканцията, предаде БиТиВи. 

Социалистите започват от днес консултации с останалите парламентарни групи и събиране на подписи по процедурата "свикване на работа на парламента с подписка на народни представители". Това обяви в кулоарите лидерът на БСП Корнелия Нинова.

За да бъде задействана процедурата са необходими 48 подписа, уточни тя. Според нея е напълно реалистично те да бъдат събрани от групите, които днес не са подкрепили решението - основно от левицата и ДПС.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе