Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Депутатите решават за данъка на апартаментите

Депутатите решават за данъка на апартаментите

Депутатите ще обсъдят окончателните промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Между двете четения на закона от ГЕРБ предложиха собствениците, които отдават имоти под наем чрез платформите за споделени услуги, да плащат патентен данък.

Предвижда се патентен данък да се дължи от собствениците на места за настаняване с до 20 стаи, които са регистрирани по Закона за туризма.

Така с промените всички, които предлагат дори една стая за краткосрочно отдаване под наем, ще се приравнят към хотели, като няма да са задължени да се категоризират, а само да се регистрират.

За тези места за настаняване ще се прилага размерът на патентния данък, определен в границите от 25 до 250 лева, според местонахождението на обекта.

Други изменения в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс предвиждат въвеждане на механизъм за предоставяне на информация на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите за трансгранични схеми, при които съществува риск от избягване на данъчно облагане от консултанти или данъчно задължени лица.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе