Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Депутатите гласуват субсидията от 1 лев

Депутатите гласуват субсидията от 1 лев

Депутатите ще гласуват спредложената субсидия от 1 лв. за партиите. Очаква се промяната да влезе като извънредна първа точка в дневния ред на Народното събрание днес.

Въпреки решението на коалиционния съвет моделът на финансиране на партиите да се реши след консултации с всички политически сили, председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова заяви вчера, че поправката за субсидия от 1 лв. може да влезе в пленарната зала още тази седмица

ГЕРБ продължава да държи на предложението на правителството парламентарно представените партии и тези, които са спечелили 1% на изборите за Народно събрание, да получават по един лев на глас субсидия от държавата. Това стана ясно от изказването на председателя на парламентарната група на управляващата партия Даниела Дариткова направено след среща с коалиционните партньори от "Обединените патриоти" в сряда в парламента. 

"Ще подкрепим промените в Закона за държавния бюджет във варианта, който беше внесен от Министерския съвет. Оставаме на твърдата позиция, че субсидията трябва да остане 1 лв. на глас", каза Дариткова.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе