Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Депутати от ГЕРБ предупреждават за контролиран вот

Депутати от ГЕРБ предупреждават за контролиран вот

Велико Търново. Великотърновските депутати от ГЕРБ Евгени Стоев и Мирослав Петков разкриха схема на управляващите, която се подготвя за контролиране на вота за европейски парламент през месец май.

Със замислените промени в Изборния кодекс БСП лансират идеята бюлетините да бъдат в кочани с поредни номера, с мотив да не могат да бъдат изнасяни от секциите. По този начин обаче щяла да се наруши тайната на вота и да се даде възможност да се следи кой за кого гласува, смятат местните гербери.

Председателят на изборната секции, който най вероятно ще е от БСП щял да има възможност да знаят кой гласоподавател коя поредна бюлетина е взел. "В малките населени места където живеят по 400 души, а гласуват по 100 всеки познава другият, така тайната на вота ще отпадне. Освен това ако бюлетините са номерирани ще стане възможно прилагането на тактиката "индианска нишка". Половината от парите за купуване на вота щели да се раздават предварително, а другата част вечерта след като се сравнят имената със списъците в СИК Така при отварянето на урните в края на изборния ден ще е лесно да се установи кой за кого е дал своя глас", обясни Евгени Стоев.

Кристалина Георгиева ще е водач на листата на ГЕРБ на предстоящите евроизбори, смятат народните представители Евгени Стоев и Мирослав Петков. Според тях второто и третото ще са за сегашните евродепутати Андрей Райчев и Моника Пайнайотова.

Ще настояваме в листата да има и кандидат от Великотърновска област, категоричен е Петков. Малко вероятно е това да е Даниел Панов, който е областен председател на партията, защото няма да бъдат издигани кметове за участие в надпреварата. По-скоро ще заложим на някой млад човек, който владее езици и има опит с европейските институции, коментира Евгени Стоев. Георги Марков ще бъде свален от поста общински председател на структурата на ГЕРБ в Свищов. Това ще се случи с решение на Изпълнителната комисия на партията. На негово място за временно изпълняващ поста, до провеждането на общинска конференция, ще бъде назначен Кристиян Кирилов, който е общински съветник, а по професия е ветеринарен лекар.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе