Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

СК "ДЕМА" с регионален турнир за деца до 8 г.

СК

Спортен клуб „ДЕМА" бе домакин на едно от най-вълнуващите състезания за сезона – Регионалния турнир по тенис за деца до 8 години. Участваха 14 момчета и 8 момичета, като някой от тях бяха пристигнали и от други градове на страната.

За да не се фокусират изцяло и единствено върху спортния резултат, домакините бяха организирали редица съпътстващи прояви. След като изиграха първите си мачове, децата бяха поканени да се запознаят с основните пози в йогата под ръководството на инструктор. През това време на родителите беше изнесена лекция на тема „Хранене на спортуващи в ранна детска възраст". Тя беше част от инициативата на СК „Дема" Академия за родители, според която на всички състезания за деца от 8 до 14 г. ще има лекция, подпомагаща отглеждането на малкия спортист.

Тенисистите изиграха 38 срещи, а на всяка от тях имаше съдии – състезателите от представителните отбори на СК „Дема" за юноши и девойки. В края на деня на почетната стълбичка се качиха: Димитър Кисимов (Просп)/Виторио Станков (Просп) – първи, Габриела Георгиева (Асгр) и Ива Иванова (АкБлгр) – втори, Димитър Добрев (15-40) и Анабел Бачева (Феър плей) - трети, Виктор Падарев (СБС) И Теодора Дамаскинова (Диана) – четвърти. Те получиха купи, награди – слънцезащитни продукти от "Биодерма", спортни фанелки и книжки за историята на Турнира на шампионките.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе