Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Дебютанти: Магнусен подкарал кола на 2 години

Дебютанти: Магнусен подкарал кола на 2 години

Визитка

Име: Кевин Магнусен

Роден: 5 октомври, 1992 г. в Роскилде, Дания

Кариера: ADAC Formel Masters и Danish Formula Ford (2008 г.), Eurocup Formula Renault 2.0 и Formula Renault 2.0 NEC (2009 г.), German Formula Three (2010 г.), British Formula Three (2011 г.), Formula Renault 3.5 Series (2012-13 г.), Формула 1 за отбора на "Макларън" (2014 г.)

Шампионски титли: Formula Renault 3.5 Series (2013 г.) и Danish Formula Ford (2008 г.)

Новата звезда във Формула 1 - Кевин Магнусен, направи фурор още в първия си старт. Датчанинът завърши трети, а по-късно бе качен на второ място след дисквалификацията на Даниел Рикардо. Той е син на бившия пилот на "Макларън" Ян Магнусен. Кевин от малък се пали по колите. "Баща ми никога не ми е нареждал какво да правя с живота си. Той много пъти ми е обяснявал рисковете на моторните спортове. Но явно в нашата фамилия това е страст. Още от 2-годишен карам колички", разказва Магнусен. В момента татко му се състезава в американската серия на "24 часа Льо Ман". Миналата година дори стана шампион. Както повечето пилоти във Формула 1, Кевин започва с картинга, където в родното си градче Роскилде няма конкуренция. "Спомням си, че никой не можеше да ме изпревари. Всички ме мразеха за това и имах малко приятели като дете", разказва датчанинът. "Когато пораснах, имах две възможности - да продължа да се развивам и да карам или да отида в колеж. Избрах първата и не съжалявам", добавя Магнусен. Кевин разкрива, че единствените две неща, които бащата му е забранил да прави, са да пуши разни неща и да има дете преди 19 години. "Да си призная пробвал съм да пуша това-онова, но не ми хареса", признава с усмивка Магнусен. "Обожавам бира и по-специално "Туборг". Вкусът й е уникален", добавя датчанинът. Той има един страх в живота и това е да не загуби някого от семейството си. "За мен близките са най-важни. Моля се винаги да бъдем заедно и да изживяваме успехи и неуспехи", сподели Кевин. Любимата храна на младока е индийската. Както всеки пилот от Ф1 и Магнусен има хобита извън пистата. Това са кара джет и водни ски.

Полиглотът Квят е гадже с болида си

Име: Данил Квят

Роден: 26 април, 1994 г. в Уфа, Русия

Кариера: European Formula Renault 2.0 (2010-12 г.), Formula BMW Pacific и Formula BMW Pacific (2010 г.), Toyota Racing Series и Formula Renault 2.0 NEC (2011 г.), Formula Renault 2.0 Alps (2012 г.), FIA European F3 Championship и GP3 Series (2013 г.), Формула 1 за отбора на "Торо Росо" (2014 г.)

Шампионски титли: Formula Renault 2.0 Alps (2012 г.) и GP3 Series (2013 г.)

Вторият руснак във Формула 1 Данил Квят може да бъде определен като луда глава, но и изключителен професионалист за едва 19-годишната си възраст.

Данил все още живее с родителите си. Те се местят в Италия през 2006 г., за да може Данил да участва в световните серии по картинг. В свободното си време между тренировките и състезанията Квят обръща изцяло внимание върху футболния "Рома", чийто фен е от дете. Често ходи сред феновете на "вълците" и крещи с пълно гърло на "Олимпико". Любимият му играч естествено е Франческо Тоти. "Близо до дома ни в Рим има много изкуствени игрища. Ходя с приятели да играя футбол. Имам екип на Тоти и винаги играя с него", разкрива Квят.

Руснакът е много добър и с езиците. Освен родния му руски, Данил твърди, че знае перфектно английски, италиански и испански. "Поназнайвам и малко френски и гръцки", допълва 19-годишният пилот.

Той вече влезе в историята на Формула 1 като най-младия пилот, печелил точки в Гран при. Рекордът до неделя принадлежеше на Себастиян Фетел, който през 2007 г. завършва 8-и в Гран при на САЩ.

Извън пистата Данил има доста хобита. Освен футбола на малки вратички той обожава тениса на маса, сърфирането и ските.
Откакто стана ясно, че той ще кара през 2014 г. във Формула 1, Квят се радва на изключително женско внимание. "Понякога ми идва да си изтрия всички профили от социалната мрежа. Най-различни непознати момичета направо ме побъркват", казва Данил. Миналия месец обаче той разкри, че вече си има гадже и това е... болидът му на "Торо Росо". "Моята приятелка ви поздравява. Честити Свети Валентин", написа руснакът под снимка на колата си.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе