Извънредни новини

Дебютанти излизат срещу младежите на Русия

Дебютанти излизат срещу младежите на Русия

Стара Загора. Възможно е в мача срещу младежите на Русия да излязят пълни дебютанти като вратаря Стефан Китанов и полевите играчи Стефан Велков и Бекир Расим. Това обяви селекционерът на младежкия национален отбор Михаил Мадански ден преди сблъска с руските младежи на градския стадион под Аязмото.

Нашите лъвчета по принцип са най-младия отбор в Европа – 5-6 души в него са на 18-19 години, докато на повечето европейски отборо гръбнакът е от момчета на 21 години.

Мадански призна, че единственото му притеснение за мача с Русия е точно стиковката на по-опитните с повиканите нови футболисти. „Разговарях с Любо Пенев дали е възможно да използваме Илия Миланов, но след като стана ясно, че не може, няма за какво да му се сърдя. Всички желаем успех на мъжкия отбор в последните два мача и, дай боже, на баража", добави селекционерът на младежите.

Според него срещата с руския младежки отбор е важна, защото той е водач в групата ни, а освен това момчета ще търсят реванш за загубата в първия мач в Русия миналия месец. Тогава нашите останаха с 10 души още в 18-ата минута, а спорна дузпа съвсем скърши амбициите им за по-добър резултат.

„В Ловеч познавахме поименно публиката", пошегува се Мадански и изрази надежда, че Стара Загора като футболен град ще донесе повече късмет на отбора. Оказа се, че младите лъвчета, които са играли тук неколкократно, нямат загуба на стадиона под Аязмото.

Мадански коментира и случая със скандално прогонения от феновете треньор Ивайло Петев, който според него ни отдалечава тотално от Европа. „Ивайло обичал ЦСКА като дете, а Кокала /б.а. Емил Велев/ нали е закърмен в школата на Левски", попита задочно сините запалянковци Мадански. Той разкри, че гилдията на треньорите имала намерение да излезе с обща декларация по скандалния случай, но индивидуалните изяви на някои колеги я изпреварили и обезмислили донякъде.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе