Извънредни новини

Дават на Алексиев ключа от Пловдив

Дават на Алексиев ключа от Пловдив

Пловдив. Почетен гражданин на родния Пловдив ще е поредното признание за Тодор Алексиев. Кметът Иван Тотев е внесъл предложение пред общинския съвет, който трябва да го гласува още тази седмица. Това стана ясно на церемонията по награждаването на спортист номер 1 на Пловдив в Новотела. Тошко беше отличен за цялостен принос към спорта. Часове по-рано той присъства и на Спортист на годината във Военния клуб в София, където получи наградата за най-добър отбор, присъдена на мъжките ни национали по волейбол, а до края на работната седмица може да получи и символичния ключ от Пловдив.

Световният и европейски шампион по карате шинкиокушинкай Валери Димитров взе приза за спортист номер 1 на града. Той наследи на трона великият Йордан Йовчев, който спечели класацията миналата година. Втори се нареди Асен Мурадов (вдигане на тежести), а трети е Мирела Чилингирова (таекуондо). При младите спортисти първа е европейската шампионка в тройния скок Габриела Петрова.

"Годината е една от най-успешните за мен не само заради титлите, но и заради раждането на второто ми дете. Защитих и Четвърти дан. Пожелавам на хората да следват мечтите си и да бъдат щастливи", каза Валери Димитров. Той разкри още, че не иска двете му дъщери да се занимават с карате. "Нямам желание да ги гледам как се бият по състезания", обяви гордият татко.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе