Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Даваме 1 млн. лева за нов отбор по бокс

Даваме 1 млн. лева за нов отбор по бокс

Двубоите в България ще се предават в над 5 държави

България ще има свой отбор в професионалните серии на Международната боксова асоциация (АИБА) - World Series Boxing. Новината съобщи спортният министър Красен Кралев днес. "Провели сме предварителни разговори да участваме с наш тим в WSB, който ще включва 10 мъже и 2 жени. Той ще се казва Българските лъвове", разкри Кралев.

Страната ни ще се включи в седмия сезон на сериите от януари 2017 г., когато в надпреварата ще участват общо 16 страни, разпределени в 4 групи, както е и сега. Всеки отбор има право да използва и чуждестранни боксьори. Досега няколко българи, сред които и световният ни шампион от Милано 2009 г. Детелин Далаклиев, са боксирали за чужди. Свои тимове в надпреварата имат всички силни боксови нации като Куба, Азербайджан, Казахстан, Украйна, Русия, Китай и др. Мачовете, на които ще сме домакини, ще се играят в различни градове в България. Очакванията са, че двубоите ще се предават в над 50 държави по света и ще бъдат гледани от 100 млн. зрители.

Министър Кралев обяви, че за осъществяването на проекта БФБокс ще кандидатства за 500 000 лв. пред министерството, а за годишната издръжка на тима ни ще са необходими около 1 млн. лв. По предварителни разчети победителите във всеки двубой взема 2500 долара, а загубилият - 500.

Станимира стана лице на АИБА

Станимира Петрова бе поканена от Международната боксова асоциация (АИБА) да стане една от петте посланички на женския бокс по света. Тя е била избрана измежду 300 кандидатки. "Изключително съм горда, че мога да представям България", каза световната ни шампионка в кат. до 54 кг от Южна Корея 2014.

За боксьорите ни предстои олимпийска квалификация в Самсун (9-17 април). При мъжете визи ще вземат първите трима в категория, като и за третото място ще се играе мач. При жените пък само финалистките ще си осигурят квоти, но също ще има двубои за бронза.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе