Извънредни новини

Държавата пренася евромачовете на Лудогорец в Разград

Държавата пренася евромачовете на Лудогорец в Разград

Разград. Лудогорец може да започне да играе евромачовете си в Разград. Това ще стане възможно, тъй като финансовият министър Петър Чобанов е поел ангажимент държавата да отпусне пари за ремонт на стадиона. Информацията съобщи депутатът от БСП Татяна Буруджиева, като се очаква дейностите да се извършат максимално бързо - още през януари 2014 г.

По думите на народната представителка от Разградски регион трябва да се отпуснат 4-те милиона лева. Според нея обаче първо ще се проведе разговор с благодетеля на Лудогорец Кирил Домусчиев относно това за какви точно дейности ще се използват исканите средства, съобщава още gong.bg.

Целта е на "Лудогорец Арена" да могат да се играят срещи от евротурнирите не само от предварителните кръгове. В момента шампионите играят домакинските си мачове в Лига Европа на националния стадион "Васил Левски" в столицата. Преди месец разградският кмет Денчо Бояджиев поиска тези пари от премиера Пламен Орешарски с аргумента, че те са непосилни за годишен общински бюджет от 32 милиона лева.

Стадионът в Разград е общинска собственост, ползва се от евробоеца на България на база договор за публично-частно партньорство. Заради това, че не отговаря на изискванията на УЕФА, мачовете от груповата фаза на "Лига Европа", в която в момента участва Лудогорец, се играят на националния стадион "Васил Левски".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе