Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Държавата се напълни с редници /ОБЗОР/

Държавата се напълни с редници /ОБЗОР/

Сидеров и Симеонов направиха най-зрелищното шоу в Министерски съвет

Българинът няма нужда вече нито от цирк, нито от кино. Малките коалиционни патньори на ГЕРБ устроиха поредния зрелищен спектакъл, който засенчва представленията на цирк "Балкански" и всички холивудски военни екшъни.
Денят започна с яростен щурм на лидера на "Атака" Волен Сидеров пред Нова тв. Той настоя вицепремиерът Симеонов да подаде оставка, заплаши го със съд и го обвини, че обслужва "редник Цеко", защото нескрито лобирал за втория лифт на Банско.
Когато министрите се събрали на редовното си заседание в правителството, видели Сидеров да размахва писмо, с което настоява да получи пълната информация кой и как е разрешил на вицепремиера Симеонов да извършва проверки по българското Черноморие и се приготвили за ново шоу. То не закъсняло. Двамата лидери на "Атака" и НФСБ си разменяли обиди в лобизъм. Сименов отново намесил "редник Киро". Премиерът слушал словестните битки между коалиционните му партньори със стиснати зъби, а много от министрите си шушукали и се подсмихвали. Премиерът сложил край на зрелищния спектакъл като обявил как не подкрепя никакви редници и припомнил делото, което кабинетът образува срещу фирмата на Кирил Домусчиев. Ако сме искали да пазим някой - редник Киро или редник Райън, или който и да е, щяхме ли да го направим?- попитал министър-председателят.
Искането Сидеров за смяната на вицепремиера пък въобще не било обсъждано, тъй като Валери Симеонов не бил подчинен на Сидеров, а лидер на партия в малката коалиция „Обединени патриоти".
По-късно пред журналисти Волен Сидеров обяви, че в ГЕРБ правят грешка като оттеглят закона за приватизацията. Той смята, че Симеонов работи против собственото си правителство. Атакистът попита какво прави в кабинета вицепремиер, който нарича колегите си и самия премиер лобисти и ги обвинява в зависимост от определени бизнесмени. Изведнъж законът за приватизацията стана лобистки, защото една комбинация от партии вдигнаха спекулативен шум - ДСБ, "Да, България", Радев, Валери Синеонов и групата "Капитал", каза Сидеров и подчерта, че този кръг в момента атакува правителството с измислени аргументи.
Относно закона за шума Сидеров обяви, че нанася вреди на бизнеса. Според този закон могат да се затварят заведенията по преценка на МВР. Това е една полицейщина, която ще нанесе щети на туризма, обяви Сидеров и допълни, че е изпратил Сименов в изпълнителната власт, за да вдигне пенсиите, а не да се разхожда с шумомер в ръка. Лидерът на "Атака" разкри още, че законът не е обсъждан в групата на Обединените патриоти.
Докато Сидеров атакуваше Симеонов, депутатите от НФСБ отвръщаха на удара. Вече не възприемаме лидера на "Атака" Волен Сидеров като председател на парламентарната група "Обединени патриоти", обясни пред журналисти съпартиецът на вицепремиера Валери Симеонов - Валентин Касабов. Волен Сидеров често бърка фантазията с реалността, отсече той. Според Касабов преди ден имало парламентарна група, на която обаче шефът й не присъствал. Сидеров копира Симеонов, твърдеше Касабов, докато той пък се разхождаше из парламента с ветото на президента върху Закона за приватизация и следприватизационен контрол и шумно го подкрепяше.
Засега коалицията „Обединени патриоти" се запазва, по-късно заяви пред Епицентър.бг вицепремиерът Валери Симеонов. Знаете ли кой ме е назначил мен за вицепремиер? За заместник министър – председател съм назначен от Народното събрание!, категоричен бе заместник министър-председателят. Той повтори, че няма за какво да се извинява на Волен Сидеров.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе